Beter slapen met een borstekindje - Happybabycoach

VIDEO-CURSUS:

BETER SLAPEN MET EEN BORSTEKINDJE

Je geeft borstvoeding en wil zoveel mogelijk tegemoetkomen aan de noden van je kindje.  Maar de nachten breken echt verschrikkelijk op… Je kindje slaapt erg moeilijk in of wordt nog nog heel vaak wakker: voor wat nabijheid, een tutje,… of toch weer even mamamelk. Je weet dat het normaal babygedrag is, maar bent doodop. 🥴  Je omgeving geeft je 'goedbedoelde' raad:

"Laat hem toch eens huilen! Dan stopt het wel vanzelf!”, of:
"Geef gewoon een flesje ingedikte melk !”

Zucht...  Soms lijkt het wel dat stoppen met borstvoeding de enige optie is om je slaap terug te krijgen (om over 'laten huilen' nog te zwijgen!). Gelukkig zijn er andere opties!

Natuurlijk ouderschap toepassen in een Westerse maatschappij kan soms een pittige uitdaging zijn. In deze online video-cursus leg ik je graag uit hoe je je grenzen kan bewaken tijdens de borstvoedingsperiode en geef je tips hoe je je kindje kan leren onafhankelijk van de borst te slapen, liefdevol en veilig gehecht.

www.happybabycoach.com


ERVARINGEN UIT DE PRAKTIJK

“Eindelijk iemand die geen oplossingen aanreikt die niet passen binnen mijn visie rond opvoeding! Anja gaf me een concreet actieplan en bracht me terug naar de kern van ouderschap. En wat hielp dat!  Vanaf dag 1 hadden we voelbaar resultaat. Slapen is minder een strijd. Er komt weer een gezond ritme en ik kreeg al na enkele dagen meer uurtjes slaap. Hoe dankbaar kan je iemand zijn?"

Anke, mama van Thiebe en Liz (14 m)

Casper en ik zijn 2 handen op 1 buik. Toch kon ik hem vroeger nooit slapen leggen of troosten als hij ’s nachts wakker werd. Als Ilse een avondje ging sporten en Casper niet tijdig sliep, huilde hij net zolang tot ze terug thuis was en hij de borst kreeg. We gingen meteen aan de slag met Anja's tips. Nu kijken Casper en ik zelfs uit naar ons avondje ‘onder de mannen’ en gaat hij moeiteloos slapen!

Tom, papa van Casper (2 j, 3 m)

“Liam zat nooit echt lekker in z'n velletje en sliep rampzalig slecht, hoewel hij bij ons in bed lag en op vraag gevoed werd. Anja's uitleg voelde voor mij meteen zo logisch! Liam slaapt nu niet alleen veel beter, hij is ook helemaal opengebloeid. Ook mijn vriend, Raf, is in de wolken. Dank je wel, Anja, om al jouw kennis en ervaring met ons te delen! 

Inne, mama van Liam (7 maanden)

Rhune werd zowat elk uur van de nacht huilend wakker. Ik kreeg echt weerstand tegen de borstmomenten. Anja legde uit hoe ik Rhune liefdevol kon begrenzen. Wat een verademing! Nu wordt ze meestal nog 1 keer wakker voor voeding, waarna ze zich omdraait en verder slaapt. Nooit gedacht dat het zo’n marmotje zou zijn!  💗 

Eline, mama van Rhune, 15 maanden

“Ik had niet door hoe automatisch ik Renée suste met mijn borst als ze ook maar even begon te zeuren. Maar hoe moest ik haar in godsnaam dan getroost krijgen zonder borst???  😳 Toen Anja ons uitlegde hoe het ook anders kon, rolden de tranen over mijn wangen.
Zo waardevol en zo mooi, deze inzichten zal ik nog lang blijven koesteren."

Nadine, mama van Renée (18 maanden)

BELANGRIJKE KANTTEKENING

Er is helemaal niets mis met een baby of peuter die zich ’s nachts nog regelmatig meldt voor een borstmoment, noch met een kindje dat in slaap wordt gewiegd of 'geborst'. Als jullie je hier samen goed bij voelen, is dat helemaal prima en hoef je hier niets aan te veranderen!

Maar als je op je tandvlees zit omdat

  • het inslapen steeds langer duurt
  • Je kindje overdag te korte slaapjes doet en onuitgerust wakker wordt
  • je kindje 's nachts onrustig slaapt en frequent wakker wordt
  • je snakt naar een avondje voor jezelf of een nacht om bij te tanken
  • de borstmomenten maar niet lijken af te nemen (of zelfs toenemen)
  •  je elke ochtend geradbraakt uit je bed komt

..... en denkt dat stoppen met borstvoeding de enige optie is om je slaap terug te krijgen, dan is dit programma iets voor jou!

Snif, snif,.... 😢

Deze cursus is helaas nog niet online.
Momenteel ben ik hard aan het werk om alles in overzichtelijke video's te gieten en verwacht ik het programma te kunnen lanceren tegen najaar 2020.  Wil je hier graag van op de hoogte gebracht worden, schrijf je dan snel even in via onderstaand formulier, dan krijg je een mailtje als het zover is (zonder verdere verplichting)!

Kan je zolang niet meer wachten?

Dat begrijp ik... In dat geval help ik je graag verder via een individueel consult, in de praktijk of via skype. Klik hier voor meer info.

Is je baby jonger dan 4 maanden?
Dan is dit programma nog te vroeg voor jou., maar is er Happy Baby Wijzer (0-4 maanden) , een "babyhandleiding" die je een hoop zoekwerk zal besparen! Je krijgt inzicht in het functioneren van je baby, zijn slaap- en eetgedrag en tips rond de meestvoorkomende baby-ongemakjes zoals reflux, krampjes, eetproblemen, slaapproblemen, overprikkeling en huilgedrag.

Anja Caers, mama van 3 dochters
Osteopaat D.O. (baby & kind)
Bezielster van Happybabycoach