Je wil alles doen voor je kindje.
Maar het slapen is een struggle: het is steeds 'werken' om je kind in slaap te krijgen of te houden. 
Iedereen is moe: jij, je partner én je kindje. 

Ja, je wil meer rust, maar niet ten koste van je kind. 
Harde slaaptraining en je kindje alleen laten huilen? 
Dat voelt écht niet goed! 

Wat als ik je zeg dat het ook anders kan?


Liefdevol
ZELFSTANDIG SLAPEN 
(4 maanden - 4 jaar)


Je biedt nabijheid, maar het slapen blijft zo moeilijk 

Eindeloos doorgaan?
Je kindje is moe, maar het slapen wil niet lukken. Je blijft maar wiegen, voeden, een speentje geven. De dutjes zijn een ramp of de nachten onderbroken. Soms lijkt het alsof er dan maar 2 opties zijn: eindeloos doorgaan tot je erbij neervalt OF je kind gaan slaaptrainen. Maar geen van beiden voelt oké.

Het kan ook anders

Wat als ik je zeg dat je echt niet hoeft te kiezen tussen jezelf of je kindje? Dat er een liefdevolle en responsieve weg is naar een deugddoende slaap voor je kleintje, vol vertrouwen en in verbinding?

Maar hoe dan?

In deze videocursus bekijken we wat slapen bij jouw kindje in de weg kan staan en krijg je praktische tips om je kindje  te helpen ontprikkelen, ontladen en ontspannen. Je krijgt concrete handvatten om je kindje stap voor stap te leren vertrouwen dat slapen ook met minder hulp van jou kan!  

WAT?

  • Een unieke cursus die anders is dan alle traditionele slaaptrainingen en verder reikt dan slaap alleen
  • Holistische kijk op slaap
  • Voor ouders van kindjes van 4m t.e.m. 4 jaar
  • 10 modules met telkens diverse korte, behapbare videootjes per onderwerp
  • Na betaling kan je meteen van start
  • PRIJS: 89,- (1 jaart toegang)


Wie ben ik?

Hi, ik ben Anja, baby- en kinderosteopaat. Ooit zat ik ook in jouw positie. Hoewel we onze kindjes veel nabijheid boden, liep het slapen in ons gezin erg moeilijk. De raad die ik overal kreeeg ( â€˜Geef gewoon eens ingedikte melk’ of â€˜laat ze eens goed huilen!’) druiste volledig in tegen mijn moedergevoel! Tegelijk voelde het alsof we in een vicieuze cirkel zaten van steeds meer wiegen, voeden of troosten.  Ik ging jarenlang ver over mijn grenzen. 

Mijn zoektocht

Ik specialiseerde me als baby-en kinderosteopaat en volgde diverse opleidingen in emotioneel lichaamswerk. Na 25 jaar werken met jonge kindjes zijn er ontzettend veel puzzelstukjes voor mij samengevallen.

Hulp die ik zelf graag had gehad
De opluchting bij ouders is telkens groot als ik uitleg dat er andere opties zijn dan gecontroleerde huilmethodes en hen handvatten aanreik om grenzen te stellen die passen binnen een responsieve opvoedingsvisie. Omdat ik steeds meer mensen kreeg die hier hulp in zochten en ik de vraag in mijn praktijk niet meer kon bijhouden, ontwikkelde ik deze videocursus. Ik weet hoe graag ik zelf deze inzichten had gehad destijds en wens dit elke ouder toe.

FAQ

Wat leer je in de cursus/welke slaapissues komen aan bod?

In deze cursus duiken we in de belangrijkste slaapvoorwaarden van kinderen en hoe je die als ouder zo goed mogelijk kan invullen. Ik vertel je vanuit mijn praktijkervaring wat de belangrijkste stoorzenders zijn van slaap, wat je kan doen en hoe je het kan aanpakken.
Je krijgt inzicht in zaken als:

  • Wat zijn slaapassociaties en hoe kunnen ze het slapen impacteren?
  • Hoe kan je je kindje helpen slapen zonder borst/flesje/wiegen/wandelen?
  • Hoe kan je je kindje leren slapen in een bedje?
  • Wat als je kindje altijd vecht tegen de slaap?
  • Hoe kan je liefdevolle grenzen stellen en omgaan met huilbuien?
  • Hoe kan je je kindje helpen ontprikkelen? Welke prikkels zijn net wél zinvol?
  • Hoe zorg je voor een gezond slaapritme?
  • Hoe kan je je kindje helpen met angsten? (scheidingsangst, night terrors, ...)
  • Wat kan je doen bij erge onrust (overstrekken, wemelen, hoofdbonken, bodyrocken,...)?
  • Wat als je kindje altijd te vroeg wakker is?

Waarin verschil jij van andere slaapcoaches?

Om te beginnen is deze cursus niet ontstaan vanuit de traditionele slaapcoaching, maar vanuit mijn ervaring als kinderosteopaat en lichaamswerker.
Toen ik 25 jaar geleden zelf tegen zware slaapstruggles aanliep met mijn eigen kindjes, besloot ik me als osteopaat te specialiseren in het ondersteunen van jonge kindjes.

Na mijn studies tot kinesitherapeut en mijn 5 jarige opleiding tot osteopaat, volgde ik de  2-jarige opleiding 'Osteopathie bij Kinderen' in Nederland en volgde daarna nog diverse cursussen (rond slaap, vertering, allergieën, ontwikkeling, emotieregulatie)  en opleidingen in emotioneel lichaamswerk/traumawerk (bodymindwork, Psych K, EFT, kinesiologie, babytherapie...). Met name mensen als Matthew Appleton, Karlton Terry, Patty Wipfler, Marion Rose, Aletha Solter,... hebben voor mij veel puzzelstukjes bij elkaar gebracht, zoals rond geboortetrauma en perinataal trauma.
Maar het meest leerde ik van de duizenden kindjes die me dagelijks zoveel vertellen via hun lichaamstaal, van de ouders in mijn praktijk en van de interactie tussen beiden. 

Dit is dus geen 'typische slaapcursus', maar een cursus die ik ontwikkelde omdat ik voelde dat er nog veel zaken te weinig geweten zijn rond kindjes én rond slaap.
Ik claim ook absoluut niet DE waarheid in pacht te hebben. Wel wil ik heel graag de inzichten delen waarvan ik merk dat héél veel mensen in de praktijk hier ontzettend blij mee zijn en echt het verschil kunnen maken. Het had mijn zoektocht als mama in elk geval een heel stuk kleiner gemaakt en ons gezin mogelijk een hoop ellende bespaard, moest ik het allemaal wat vroeger hebben geweten.

Is het fout je kindje in slaap te 'helpen'?

Er is helemaal niets mis met je kindje in slaap te wiegen, te 'borsten' of welke andere manier dan ook. Als dit voor jullie werkt, is dat helemaal prima en hoef je hier niets aan te veranderen. Maar als je voelt dat het slapen steeds moeilijker wordt, je uitgeput bent en denkt dat er geen andere opties zijn dan drastische middelen zoals je kindje alleen laten huilen of stoppen met borstvoeding, dan wil ik je graag manieren aanreiken om je hierbij te helpen.

Is ZELFSTANDIG slapen hetzelfde als ALLEEN slapen?

Met zelfstandig slapen bedoel ik dat je kind onafhankelijk van ouderlijke ACTIES (wiegen, wandelen, voeden, wiebelen,...) in slaap kan vallen. Dat betekent NIET dat je kind dit ALLEEN moet doen.
Vergelijk het even met leren fietsen: Zolang je kindje nog niet zelf kan fietsen, bied je actieve hulp: je loopt ernaast en houdt het vast zodat het niet valt. Je oefent SAMEN, net zolang tot het lukt. Het is niet omdat je kind zelfstandig kan fietsen, dat je niet meer samen kan gaan fietsen.

Je kan deze cursus dus ook gerust volgen als je nog graag samen wil blijven slapen met je kindje.

Moet ik mijn kindje laten huilen?

Ik ben absoluut geen voorstander van je kindje alleen te laten huilen. Daartegenover kan het omgekeerde (elk huiltje proberen te onderdrukken), weer andere valkuilen geven.
In de cursus leg ik uitgebreid uit hoe belangrijk liefdevolle grenzen zijn en hoe je in verbinding kan blijven als je kindje het moeilijk heeft.

Kan ik deze cursus volgen als ik borstvoeding geef?

Absoluut! Want ook als je borstvoeding geeft, MAG je een grens trekken (zowel als het voor jou teveel voelt, als wanneer je voelt dat je kindjes slaap eronder begint te lijden). Uiteraard dien je dat op een manier te doen die wel respectvol is naar je kindje toe én de borstvoeding niet in het gedrang brengt. Ik geef je daar mijn kijk op in de cursus.

Is het per sé nodig je kind zelfstandig te leren slapen?

Dat jonge kindjes nog veel nabijheid nodig hebben, is absoluut normaal. In normale omstandigheden zal je kindje gaandeweg vanzelf groeien naar meer zelfstandigheid, net doordat het voldoende heeft kunnen ervaren dat in slaap vallen veilig is, dat mama en papa er nog altijd zijn als hij wakker wordt en dat hij daar gerust in kan zijn. Sommige kindjes zijn daar snel aan toe, anderen hebben meer tijd nodig. Het is helemaal oké om daarin het tempo van je kindje volgen en je hoeft daar niet actief mee aan te gaan als je kindje nog veel hulp nodig heeft.

Maar soms zijn er omstandigheden waarin het wél fijn kan zijn om je kindje stap voor stap met minder hulp te leren slapen. Als je het gevoel hebt dat je bij elk dutje of heel de nacht te moeten werken om je kindje in slaap te houden, of als je kindje in de opvang verwacht wordt in een bedje te slapen, dan help ik je daar graag bij.

Geeft zelfstandig slapen garantie op betere nachten of op doorslapen?

Het is zeker niet de enige factor, dus garantie heb je niet. Wel merk ik in de praktijk dat bij kindjes  die na 4 maanden nog heel ouderafhankelijk inslapen (in slaap voeden, wiegen, wandelen, strelen,…), het aanleren van nieuwe associaties een groot verschil kan maken

Naast de manier van inslapen, ga ik daarom in deze cursus ook in op tal van andere zaken, zoals emotionele factoren (de nood aan veiligheid en verbinding, resonantiehuilen, trauma- of herinneringshuilen,...), voedingsbehoefte, sensorische integratie, reflexintegratie, onder- of overprikkeling, de impact van het slaapritme en van de slaapomgeving,...

Kan ik blijven samen slapen met mijn kindje

Absoluut. Samen slapen heeft bijzonder veel voordelen en kan het voor iedereen fijner maken. Jij kiest zelf waar je kindje slaapt en hoe snel je wil gaan, rekening houdend met jouw kindje, z'n maturiteit, z'n temperament, z'n voorgeschiedenis, jullie gezinssituatie en je draagkracht als ouder.

Zoveel ouders vonden weer rust...

Nog meer ervaringen lezen? (klik hier)


Ben jij ook klaar met alle slaapstruggles?
En wil jij je kindje beter helpen slapen?
Ga dan meteen van start!


error: Deze content is beschermd