Online Programma

Select Columns Layout


​HAPPY BABY WIJZER

Mama-twijfels

Een baby krijgen is prachtig en tegelijk overweldigend. Er komt ontzettend veel op je af en je moet nog heel veel uitzoeken.
De eerste maanden kan het vaak een hele uitdaging zijn om tegemoet komen aan de noden van je baby, die nog volledig op jou is aangewezen en je 24/7 nodig heeft voor voeding, verzorging en nabijheid.
Als je baby het dan nog wat moeilijk heeft en kampt met kwaaltjes als reflux, krampjes, onrustige slaapjes of eetmoeilijkheden, kan je je helemaal kwetsbaar en onzeker voelen. Je omgeving geeft dan goedbedoeld advies...
Maar wat doe je nu als al die adviezen elkaar tegenspreken?  ​Wat dacht je bijvoorbeeld van deze?

One-size-fits-all?

Hoe haaks deze visies ook op elkaar staan, in elk advies zit toch een stukje waarheid!
Een pasgeborene heeft nog geen vast ritme. Er bestaat dan ook geen 'one-size-fits-all'- schema waarin elke baby past.
​En eigenlijk kan zo'n kleintje ​al best goed aangeven wanneer het toe is aan een volgend dutje of volgende voeding. Helemaal prima dus om je baby' ritme gewoon te volgen.
Maar ... wat als je merkt dat je kindje niet zo lekker in z'n velletje zit? ​ Dat het erg onrustig is, niet in slaap geraakt of hazenslaapjes doet? Of krampjes of zure oprispingen wil 'wegdrinken' en heel de dag door wil eten? Of net te weinig eet en altijd in slaap valt tijdens een voeding?
Sommige omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat een baby over zijn eigen grenzen gaat. In dat geval kan het zinvol zijn even de leiding te nemen. Maar... hoe doe je dat zonder voorbij te gaan aan zijn emotionele en fysieke behoeften?

Om je hierbij te helpen, is er ​nu ​DE BLIJE BABY GIDS.


'​HAPPY BABY WIJZER'


​HAPPY BABY WIJZER is een ​superhandige wegwijzer doorheen de eerste 4 maanden van je baby, boordevol nuttige informatie over je baby's ontwikkeling, slaapjes en voedingen. Met handige schema's en bruikbare tips bij ​baby-probleempjes zoals krampjes, reflux, slaapproblemen, eetmoeilijkheden,... zodat jij weet wat te doen in elke situatie!  ​Het programma is ​ontwikkeld door Anja Caers, osteopate met meer dan 20 jaar ervaring in het werken met baby's.

 ​Leren in je pyjama  🙂

 • ​​DE BLIJE BABY GIDS is online beschikbaar, dus lekker thuis op je eigen tempo te bekijken op elk moment van de dag. ​
 • Via tekst en filmpjes neem ik je mee in de belevingswereld van je baby. Bekijk de filmpjes tijdens een voedingsmoment of als je baby in je armen ligt te slapen ​(en je geen vin kan verroeren :-))
 • ​Door de handige modules per thema ​vind je snel wat je zoekt

 ​Meer inzicht in je baby

 • ​​Per levensfase bekijken we je baby's ontwikkeling, emotionele behoeften, slaapjes en voedingen​
 • Ontwikkeling: Wat kan je baby al?  Hoe ervaart hij de omgeving
 • Emotionele behoeften: Waar heeft je baby nood aan? Hoe zorg je voor een goede hechting?
 • check
  Slaapjes: Hoe slaapt een baby? Hoe verdeelt hij zijn dutjes doorheen de dag? Wat is een gezond slaapritme?
 • check
  ​​Voedingen: Wat is een 'normaal' drinkpatroon? Hoeveel en hoe vaak drinkt je baby op dit moment? We bekijken dit zowel bij borstvoeding als bij kunstvoeding.

 ​​Wegwijzer bij twijfels en dilemma's

 • ​​Door meer inzicht te krijgen in het functioneren van je baby, kan jij - rekening houdend met jouw situatie, jouw baby en jouw draagkracht - makkelijker beslissen wat te doen.. ​
 • Slapen: Waar laat ik mijn baby het best slapen? Mag ik hem in slaap helpen ? Is inbakeren voor elke baby geschikt? Wanneer doe je het wel/niet? Hoe doe je dat ergonomisch? Maak ik mijn baby wakker als hij te lang slaapt? ​
 • Voeding: Hoeveel drinkt een baby? Hoe weet je of hij genoeg melk binnenkrijgt ? Kan een baby ook teveel drinken en hoe kan je hiermee omgaan als je op vraag wil voeden?

​Handvaten en bruikbare tips bij baby-probleempjes

 • ​​​Wat kan je zelf doen als mama bij baby-ongemakjes en wanneer heb je extra hulp nodig?
 • ​Spijsverteringsmoeilijkheden: reflux, darmkrampjes, onrustig drinken/te vaak of te weinig willen drinken/enkel aan 1 kant willen drinken​/...
 • Huilen: wat doe je als je baby ontroostbaar is?
 • check
  ​Onrust en slaapproblemen: moeite met in- of doorslapen, hazenslaapjes, rusteloosheid

​​Stappenplan naar een gezond ritme

 • ​Tips om je baby zachtjes naar een gezond ritme te begeleiden
 • ​Geen strakke schema’s, wel duidelijke richtlijnen, hulpmiddelen en voorbeelden van dagritmes als houvast om je baby stap voor stap te begeleiden naar een gezond ritme, liefdevol en vanuit een veilige hechting.

​Kortom

Er zijn zoveel dingen die je kan doen om je baby te helpen in deze ​cruciale fase van zijn leven en hem een mooie start te geven. Simpele dingen, die een wereld van verschil kunnen maken!
Natuurlijk is er niet één juiste weg: elke baby, elke situatie, alsook de draagkracht van elke ouder is anders.
 ​​​ Maar als je over feiten en informatie beschikt, wordt het meestal een stuk makkelijker ​om ​te kiezen voor de weg die voor jullie goed voelt.