maart 19, 2018

Anja Caers

Ben je zwanger en wil je je optimaal voorbereiden?  Dan is de cursus zwangerschapsyoga een absolute aanrader! Ben je net bevallen en zit je boordevol vragen over je baby? Kom dan samen met je kleine schat naar onze gezellige mama-baby-lessen vol bruikbare tips bij mama-twijfels en baby-ongemakjes!

More...

Zwangerschapsyoga


Zwanger zijn is een bijzondere tijd... je lichaam is in volle bloei. Wat is er specialer dan een kindje in je buik te voelen groeien? Als vrouw moet je je op veel vlakken aanpassen aan dit nieuwe leven: lichamelijk, geestelijk en emotioneel.
Daarnaast is het belangrijk je goed voor te bereiden op je bevalling.
In onze zwangerschapsyoga-lessen komt dit uitgebreid aan bod.

Wat ga je leren?

Tijdens de lessen staan we stil bij de veranderingen die je lichaam ondergaat en hoe we hiermee kunnen omgaan. De oefeningen helpen je:

 • bewust je zwangerschap te ervaren
 • ontspannen tijdens de zwangerschap en meer comfort te ervaren
 • soepeler en (veer)krachtiger te maken
 • voorbereiden op de bevalling en vol vertrouwen te zijn
 • verschillende houdingen en ademhalingsoefeningen eigen te maken om de pijn op te vangen en je je te helpen overgeven
 • genoeg rust te nemen voor jezelf en de verbondenheid te voelen met je kleine schatje
Pre- en postnatale workshops

Vertrouwen in je lichaam

Het is belangrijk om tijdens de zwangerschap de tijd te nemen om in connectie te gaan met jezelf en je kindje. We genieten samen van op-en-top vrouw zijn en reiken oefeningen aan die je zowel prenataal als postnataal kan gebruiken. 

Hoe meer je je lichaam echt leert aanvoelen, inzicht krijgt hoe jouw kindje groeit in je buik en het samenspel van jou en je baby tijdens de verschillende fasen van de bevalling begrijpt, hoe makkelijker het zal zijn je innerlijke rust en vertrouwen te vinden de hormonen die nodig zijn om te bevallen te laten stromen!


"Ik moet je ongelofelijk bedanken voor je lessen. Hierdoor kreeg ik vertrouwen in mijn eigen lichaam.
De ademhalingstechnieken en de ideeƫn die je deelde met ons hebben er mee voor gezorgd dat deze bevalling beter verliep dan ik ooit kon dromen!"

Yoga-ervaring nodig?

Ervaring in yoga is helemaal geen must! De oefeningen worden zorgvuldig opgebouwd en wekelijks wordt meer en meer ingegaan op alle veranderingen in je lichaam.
Of je nu soepel bent of niet, al rond bent of nog een klein buikje hebt, sportief bent of niet,....maak je geen zorgen: het gaat erom je eigen grenzen te leren aanvoelen en op te zoeken, je lichaam te leren kennen, contact te maken met jezelf en met je kindje. Gaandeweg voel je je groeien in alle betekenissen van het woord en zekerder worden om samen met je baby de nieuwe fase aan te gaan: de geboorte van je kleine schat.


"Nogmaals bedankt voor de tips, info en de lessen.
Het heeft mij het nodige vertrouwen gegeven om natuurlijk te bevallen!"


Vanaf wanneer?

Je bent welkom vanaf 12 weken zwangerschap!
Ook doen we een partnerles, zodat deze mee betrokken wordt en weet wat hij/zij kan doen om jou optimaal te ondersteunen tijdens de bevalling.


"Wat mij tijdens de latente fase van de arbeid hard heeft geholpen was de golf ademhaling.
De nacht voor de bevalling heb ik heel de nacht weeƫn gehad, om de 15 minuten,
niet superkrachtig, beginnend pijnlijk, en toen heeft die golf ademhaling er echt voor
gezorgd dat ik gewoon in bed kon blijven, en tussendoor wat kon slapen zelfs."


Waar en wanneer?

De workshops gaan door in het DAO-centrum, Turnhoutsebaan 30, Oostmalle.
Afhankelijk van je bevallingsdatum kan je kiezen uit verschillende reeksen op woensdagavond of op zaterdagochtend. Klik hieronder voor uren, data en inschrijven.


Een fantastische bevalling kan niemand je garanderen,
maar goed voorbereid zijn is al een grote stap vooruit!


Leen Leysen,
Doula & draagconsulente

Leen Leysen


Happy baby happy mama!

8 lessen vol tips en informatie over je baby

Wat?

Als kersverse mama komt er ontzettend veel op je af en krijg je van iedereen raad...die soms heel tegengesteld is.
Maar elke mama, elke baby en elke situatie is anders. Het is erg fijn om in deze periode gedragen te worden in een groep waar je al je vragen kan stellen over kleine en grotere baby-probleempjes. 
Heel graag geven we je inzichten en bruikbare tips vanuit onze jarenlange praktijkervaring als baby-osteopate en doula. 8 weken lang bespreken we thema's als: spijsvertering, het ritme van je baby, slapen/slaapproblemen, veilige hechting en meer.
Als mama ken je je kindje eigenlijk het best. Inzicht krijgen in het functioneren van je baby zal je nog meer helpen vertrouwen op je moedergevoel. Je gaat elke week naar huis met concrete handvaten, zodat je weet wat te doen bij kleine of grotere baby-ongemakjes (reflux, krampjes, onrust, huilen, slaapproblemen,...). En natuurlijk gaan we onze baby's ook eens laten genieten van een zalige massage!

Hoe?

Oefeningen voor jou

We starten met enkele oefeningen om je lichaam terug aan te sterken (voor je bekkenbodem, je bekkengordel, je buikspieren, yoga-oefeningen,ā€¦). Uiteraard houden we rekening met jouw lichaam, je bevalling (knip, keizersnede,...) of eventuele pijnklachten (bekkeninstabiliteit) en geven we oefeningen op maat. Want met alle zorg voor je baby, schiet jij er soms over, niet?


Het was enorm fijn om tijdens die eerste spannende en vermoeiende weken een klankbord te hebben, je bezorgdheden te bespreken en vooral veel interessante info over je baby te leren.
Vanuit de nodige kennis en professionaliteit maar met veel empathie werd je geprikkeld de zaken eens vanuit een ander perspectief te bekijken.
Echt top. Een meerwaarde en absolute aanrader!

 Katrien De Schutter


Inzichten & nuttige tips

Elke les wordt een ander thema uitgewerkt waarbij je heel veel informatie en bruikbare tips krijgt over lichamelijke en ontwikkelings-psychologische aspecten van je baby. Je kan al je vragen te stellen, zoals:

 •  Verwen ik mijn baby als ik hem te veel pak?
 • Hoe communiceer ik met mijn baby? Waarom huilt hij? Wat zijn zijn behoeften en welke signalen geeft hij? Hoe zie ik of hij moe is, honger heeft, krampjes heeft of reflux? Wat kan ik dan voor hem doen?
 • Hoe kan ik mijn baby beter helpen met boeren, een windje laten of zich ontlasten? Waar let je op als je borstvoeding geeft?
 • Hoe zit het met vaste voeding? Hoe weet ik of mijn baby er klaar voor is? Ook met vragen over flesvoedingen of indikkingsmiddelen kan je (bij Anja) terecht.
 • Hoe slaapt een baby? Wat doe ik best: samen slapen of meteen in een apart bedje? Wat als mijn baby niet wil inslapen of enkel hazeslaapjes doet ?
 • Wat is het voordeel van een baby-drager ? Hoe integreer ik deze in het dagelijks leven? Zal mijn baby nog in een bedje willen slapen als ik hem dit gewoon maak?
 • Hoe kan ik mijn baby masseren?
 • Wat kan ik doen als mijn baby ontroostbaar huilt? Of als hij overprikkeld is? Hoe kan ik op vraag voeden en toch meer regelmaat geven?
 • Wat is inbakeren? Is dat voor elke baby goed of niet? Hoe doe ik het? Hoe zeker niet?

"Anja combineert haar wetenschappelijke kennis niet enkel met haar jarenlange praktijk ervaring,
maar ook met haar eigen ervaring als mama. De verhalen zijn herkenbaar, warm en zetten je aan tot nadenken.
De lessen hadden voor mij een grote meerwaarde, omdat de inhoud heel breed is, maar ook de gangbare methodes en gebruiken in vraag durft stellen. Er wordt je geen oplossing opgedrongen, maar wel de mogelijkheid gegeven om ook op een andere manier je kindje te benaderen. Kortom, een aanrader en een eye-opener! "  Sophie TottĆ©"Als je mama of papa wordt, dan kan je geluk niet op. Je wil enkel het beste voor je kleintje. Maar wat is het beste? Je krijgt overal goede raad... daarnaast heb je eigen ideeƫn en je buikgevoel...
Door deze lessen te volgen kon ik alle adviezen beter vatten, en besluiten wat voor mij de essentie is."


Wanneer?

 • wekelijks op donderdag van 10u-11.15u.
 • klik HIER om de data en thema's te bekijken.

Elke week wordt een ander thema behandeld. Na 8 lessen herhaalt de cyclus zich.
Omdat de thema's los van elkaar staan, kan je instappen wanneer je wil (zolang de groep niet volzet is).
Graag een seintje geven als je wil inschrijven (info@happybabycoach.com).
De plaatsen zijn beperkt. Kijk voor de thema's per datum hier.

Waar?

DAO-centrum (www.dao-centrum.be),
Turnhoutsebaan 30 (naast het ACVO-health Centrum), Oostmalle (1e verdieping).

Prijs?

150 euro voor de volledige 8 lessen-reeks.
Je krijgt meteen toegang tot de schema's die gebruikt worden (schema over ritme, het groenten-introductieschema, ...) en de besloten FB-groep waar je met je vragen terecht kan.

Interesse?

Omdat we iedereen voldoende aandacht willen geven tijdens de lessen, houden we het aantal deelnemers graag beperkt. Plekje reserveren?
Stuur een mailtje naar 
info@happybabycoach.com.

Wij kijken ernaar uit om jou daar te ontmoeten, samen met jouw kleine schat!


Leen Leysen
Doula & draagconsulente

Leen Leysen

Anja Caers
Osteopate D.O. (baby & kinderen)

Verwante berichten
Wanneer stop je best met het tutje/speentje?
De geboorte van een microbioom
Mijn baby heeft een plat achterhoofd!
Tips bij een afgeplat hoofdje
Een voorkeurshouding aanpassen
Mijn baby heeft een voorkeurshouding
Over mij

Als osteopate begeleid ik ruim 20 jaar moeders en baby's bij kleine en grotere baby-probleempjes zoals slaapproblemen, spijsverteringsproblemen (reflux, darmkrampjes, borst/fles-voedingsproblemen, overgevoeligheden & allergieƫn) onrust en huilgedrag.

Daarnaast ben ik sinds 2006 docente aan de opleiding "Osteopathie bij baby's & kinderen' bij Panta Rhei, Nederland.

Samen met mijn man, Patrick heb ik 3 dochters.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
error: Deze content is beschermd