Liefdevol Zelfstandig Slapen 1 maand

Lieve ouder,
Wat leuk dat je een kijkje komt nemen in de cursus 'Liefdevol Zelfstandig Slapen'!
Een van de dingen waar je als ouder vaak tegenaan loopt als je kindje moeilijk slaapt, is huilen.
Maar wist je dat huilen niet per sé een negatief iets is en dat je op zo'n moment heel veel voor je kindje kan betekenen? Fedde & Kees wil jou daarom heel graag de module 'Hullen herkaderd' aanbieden.
Want ook als je kindje veel huilt, ben jij een hele goeie ouder!


Inzichten & eyeopeners

1. Zelfstandig inslapen

Moet een kindje zelfstandig inslapen? Wat is een slaapassociatie? Hoe kunnen slaapassociaties de slaap verstoren en vanaf wanneer kan dit optreden? Zijn ouder-afhankelijke slaapassociaties 'fout'?

2. Huilen herkaderd

Een kindje huilt niet alleen om te communiceren, maar ook om te ontladen: hij laat prikkels van de dag los, maar ook oude herinneringen. Als de lading opstapelt, voelt hij de nood om die lading los te laten. Zo kan huilen een herstelproces zijn. Toch is niet elke huilbui even ontladend...

3. Opvoeden vanuit verbinding

In het belang van een gezond hechtingsproces is het belangrijk sensitief en responsief te zijn naar de noden van je kindje. Maar tegelijk is het ontzettend belangrijk om in verbinding te blijven met jezelf. We bekijken het belang van liefdevolle grenzen, zowel voor jezelf, je relatie/gezin, als voor je kindje.


Stap voor stap naar een deugddoende slaap 

4. Basisbehoeften

Om goed te kunnen slapen, moeten allereerst je basisbehoeften bevredigd zijn, zoals voeding, aanraking, verbinding en veilige geborgenheid. Start je kind met een lege 'tank' aan de nacht of met een gevulde?  

5. Ruimte voor ontlading

In deze module bespreken we hoe je kan omgaan met huilbuien en op welke manieren je je kindje kan helpen ontladen, zodat het meer ontspannen de nacht kan ingaan.

6. Slaapplek & slaapritueel

Is een eigen bedje noodzakelijk? Hoe zit het met dutjes in de drager, de buggy of de auto? En wat als je graag wil samenslapen?
We bekijken hoe zowel de slaapplek als een ritueeltje je kindje kan uitnodigen om te slapen.

7. Zelfstandig inslapen

Hoe leer je je kindje inslapen zonder borst, flesje, wiegen, erbij gaan liggen, wandelen,.... Hoe leer je het inslapen in een kinderbedje of groot bed? Hoe kan je je aanwezigheid bij het inslapen langzaam afbouwen?

8. Nachtelijk ontwaken & nachtvoedingen

Wat betekent doorslapen? Hoe ga je om met nachtelijk ontwaken? Hoe kan je je kindje liefdevol begrenzen als de nachtelijke voedingen omhoog gaan in plaats van omlaag? Hoe ga je om met angst, nachtmerries of night terrors en leer je je kindje erop vertrouwen dat het veilig is?

9. Het ritme overdag 

Welke impact heeft het dagritme op de nacht? Hoe lang duren dutjes overdag best en wat zijn goede wakkertijden? Met voorbeelden van dagritmes.

10. Prikkelgevoeligheid en onrust 

Is je kindje erg gevoelig aan prikkels? Is het rusteloos bij het (in)slapen? In deze module vertel ik meer over sensorische prikkelverwerking en geef ik oefeningen voor overdag en hulpmiddelen bij het slapen. Ook vertel ik meer over hoofdbonken of andere stereotype bewegingen bij het (in)slapen.


Overzicht & FAQ

Overzicht & FAQ 

Heb je weinig tijd of weet je al heel veel over bepaalde onderwerpen?
Bekijk het filmpje met het handig overzicht of zoek naar een specifieke situatie bij de FAQ.


Wil jij je kindje ook beter helpen slapen ? 

Wil jij graag concrete handvatten om je kindje te helpen ontspannen en vol vertrouwen te slapen?
Klik dan hieronder om de cursus aan te kopen. Let op! Gebruik code: '10F&K' voor 10% korting!

 


Liefs,

?

Anja Caers




Ervaar je technische problemen (inloggen, betaling, facturatie,...)?
Stuur een maitlje naar support@happybabycoach.com, mijn team helpt je z.s.m. verder!