Liefdevol zelfstandig slapen - Happybabycoach

Liefdevol
ZELFSTANDIG SLAPEN 
(4 maanden - 4 jaar)

Videocursus -> wordt verwacht: 5 oktober 2020


Eindelijk, je kindje slaapt! Op kousenvoetjes sluip je naar buiten….  Hé hé, even rust....  
Maar amper 10 minuten later hoor je opnieuw gehuil...
Zucht... Hoe moeilijk kan slapen zijn?
Zelf ben je doodop. Die gebroken nachten beginnen zooo te wegen!
Je omgeving geeft je 'goede raad':

"Laat dat kind toch eens huilen. Na 3 nachtjes heeft hij het wel geleerd!"
"Ach, geef toch gewoon een flesje ingedikte melk!" 

Moeilijk inslapen, korte dutjes, gebroken nachten,...

Ik herinner het me nog als gisteren: onze jaren van onderbroken slaap.  We droegen onze kindjes, ik voedde hen op vraag, we lagen samen in een groot familiebed. Maar hoe hard we ook ons best deden, de nachten waren ellendig...

Maar neen, ik wilde onze kindjes niet laten huilen!
Want wàt precies zou ik hen dan leren?
Dat ik er niet was als ze me nodig hadden, toch?

 
Gelukkig kan het anders!

Toen ik me als osteopaat ging specialiseren in baby's en kinderen, werd me snel duidelijk dat ik lang niet de enige ouder was die tegen dit thema aanliep. Ik verdiepte me in het slaapgedrag van kinderen, volgde diverse opleidingen in emotioneel lichaamswerk en werd geïnspireerd door mensen als Jean Liedlof, William Sears, Patty Wipfler, Aletha Solter, Marion Rose, Matthew Appleton, Terrence Dowling en vele anderen. 

De inzichten en eyeopeners die ik hierdoor kreeg, bieden nu een enorme meerwaarde bij het behandelen van kindjes met slaapmoeilijkheden. Ik merk dat ouders steeds enorm opgelucht zijn te horen dat ik hen begrijp en dat er écht wel andere opties zijn dan je kindje alleen te laten huilen... 

Omdat ik de vraag in de praktijk niet kan bijhouden en dit echt elke ouder toewens, besloot ik de online video-cursus te ontwikkelen: 'Liefdevol Zelfstandig slapen'.

Jij als ouder hebt alles in je om je kindje het vertrouwen te geven in slaap. En ja, ook jouw kindje kan dit!  

Heel graag reik ik je manieren aan om je kindje te helpen ontspannen, liefdevol te begrenzen en minder afhankelijk te helpen slapen. 
Of je nu de borst geeft of een flesje,'s nachts nog wil samen slapen of net niet.


HERKEN JE DIT? 🥴

 • je kindje moet vaak in slaap geholpen worden: erbij gaan liggen, ermee wandelen, de borst of een flesje geven, met de buggy gaan rijden,..
 • de nachten zijn een ramp: je kindje slaapt onrustig, wordt vaak wakker, wil nabijheid, troost of toch weer even drinken 
 • de nachtvoedingen lijken maar niet af te nemen (of nemen zelfs toe) 
 • je kindje is erg angstig, klamperig', of kampt met zware scheidingsangst
 • Je bent doodmoe, begint geradbraakt aan je dag en  hebt geen energie meer om nog leuke dingen te doen
 • je snakt naar even me-time of een momentje met je partner. Maar bovenal naar slaaaaaap.     
 • Je dreigt de verbinding met jezelf, je gezin en met je kindje kwijt te geraken
 • Je voelt dat je over je grenzen gaat maar wil je kindje echt niet in z'n eentje laten huilen. 


EN WIL JE DIT? 😴 

 • meer slaap voor jou en je kindje       
 • een slaapaanpak die het emotioneel welzijn van je kindje en een veilige hechting respecteert
 • concrete handvatten om je kindje zelfstandig te leren inslapen 
 • je kindje sterken in z'n vertrouwen en autonomie, zodat het ook kan slapen in de opvang
 • weten hoe je liefdevol jouw authentieke grenzen kan aangeven, vanuit mildheid en verbinding
 • terug een diepere connectie voelen met jezelf én met je kindje 

DAN GA JE HIER ZOOOO BLIJ MEE ZIJN!

In de unieke video-cursus 
'Liefdevol Zelfstandig Slapen', deel ik je inzichten en tips die ik supergraag aan de start van mijn moederschap had geweten.

Ik reik je verschillende manieren aan om je kindje liefdevol te begrenzen, te helpen ontladen en het vertrouwen te geven om minder afhankelijk van jou te slapen, vanuit  respect en verbinding.


ERVARINGEN UIT DE PRAKTIJK


"Onze avonden gingen volledig op aan het slapenleggen van Idas. Soms duurde het 2 uur voor hij sliep. Eén van ons bleef dan bij hem liggen, anders werd hij meteen terug wakker. 's Nachts deden we geen oog dicht door z'n gewoel.
Sinds we aan de slag gingen met Anja's tips gaat Idas vol vertrouwen slapen in z'n eigen bed. Hij is volledig opengebloeid. Zelfs op school merkt de juf dat hij opener is en meer vertrouwen heeft.

Thomas, papa van Idas (3 j )

“Ik had niet door hoe automatisch ik Renée suste met mijn borst als ze ook maar even begon te zeuren. Maar hoe moest ik haar in godsnaam dan getroost krijgen zonder 'Tittie'?  😳 
Toen Anja ons tijdens een consult uitlegde wat Renée me probeerde te vertellen en hoe ik hier anders mee kon omgaa, rolden de tranen over mijn wangen. 
Zo waardevol en zo mooi, deze inzichten zal ik nog lang blijven koesteren."

Nadine, mama van Renée (18 maanden)

“Eindelijk iemand die geen oplossingen aanreikt die niet passen binnen mijn visie rond opvoeding! Anja gaf me een concreet actieplan en bracht me terug naar de kern van ouderschap. En wat hielp dat!  Vanaf dag 1 hadden we voelbaar resultaat. Slapen is minder een strijd. Er komt weer een gezond ritme en ik kreeg al na enkele dagen meer uurtjes slaap. Hoe dankbaar kan je iemand zijn?"

Anke, mama van Thiebe en Liz (14 m)

Casper en ik zijn 2 handen op 1 buik. Toch kon ik hem vroeger nooit slapen leggen of troosten als hij ’s nachts wakker werd. Als Ilse een avondje ging sporten en Casper niet tijdig sliep, huilde hij net zolang tot ze terug thuis was en de borst kreeg. We gingen meteen aan de slag met Anja's tips. Nu kijken Casper en ik zelfs uit naar ons avondje ‘onder de mannen’ en gaat hij moeiteloos slapen!

Tom, papa van Casper (2 j, 3 m)

“Liam zat nooit echt lekker in z'n velletje en sliep rampzalig slecht, zowel thuis als in de opvang. De inzichten van Anja waren zo verhelderend...wat een eye-openers!  Liam slaapt nu niet alleen veel sneller in en langer door, hij is ook overdag meer uitgerust en vrolijk. Ik breng hem nu ook met een gerust hart naar de opvang. Daarom een dikke dank je wel, Anja, om al jouw kennis en ervaring met ons te delen! 

 Inne, mama van Liam (6 maanden)

Rhune werd zowat elk uur van de nacht huilend wakker. Ik kreeg echt weerstand tegen de borstmomenten. Anja legde uit hoe ik hierin mijn grenzen kon en mocht aangeven, ook als we nog samen sliepen 's nachts. Wat een verademing!  Rhune wordt nu meestal nog 1 keer wakker voor voeding, waarna ze zich omdraait en verder slaapt. Heerlijk. Nooit gedacht dat het zo’n marmotje zou zijn!  💗 

Eline, mama van Rhune, 15 maanden

FAQ

Is het fout je kindje in slaap te 'helpen'?

Er is helemaal niets mis met je kindje in slaap te wiegen, te 'borsten' of welke andere manier dan ook. Als dit voor jullie werkt, is dat helemaal prima en hoef je hier niets aan te veranderen. Maar als je voelt dat het slapen steeds moeilijker wordt, je uitgeput bent en denkt dat er geen andere opties zijn dan drastische middelen zoals je kindje alleen laten huilen of stoppen met borstvoeding, dan wil ik je graag manieren aanreiken om je hierbij te helpen.

Waarop is jouw visie/aanpak gebaseerd?

In deze cursus deel ik je mijn visie, die gebaseerd is op mijn jarenlange werkervaring als osteopaat, mijn persoonlijke ervaring als moeder, diverse cursussen en bijscholingen rond emotioneel lichaamswerk, slaap, opvoeding, enz. en geïnspiereerd is door fantastische mensen als Jean Liedloff, William Sears, Matthew Appleton, Terrence Dowling,  Aletha Solter, Marion Rose, Patty Wipfler,...,  Ik claim absoluut niet DE waarheid in pacht te hebben. Een mens is geen exacte wiskunde.
Ik onthou me van oeverloze 'welles-nietes'-discussies, wil vooral inzichten meegeven waarvan ik ervaren heb dat héél veel mensen heel blij meer waren, maar respecteer eenieder die het anders ziet.
Heb je waardevolle toevoegingen of aanmerkingen? Geef me gerust een seintje.   

Kan je beloven dat mijn kindje beter zal slapen?

Neen. Ik geef je een duidelijke kijk op de belangrijkste slaapvoorwaarden en hoe je deze kan invullen, maar jij bent diegene die ze uitvoert. Verder kunnen diverse stoorzenders het slapen nog bemoeilijken (tandjes krijgen, verkoudheid, ziekte, gebeurtenissen met een zware emotionele impact...). Naast alle praktische tips in de cursus, krijg je ook een checklist om bij eventuele stoorzenders sneller de juiste hulp te vinden.

 


Wil jij graag investeren in een betere slaap en meer verbinding met je kindje?

Wil je niet gaan voor een quick-fix, 
maar voor diepe transformatie op lange termijn?


Héél even nog.... 

Deze cursus is helaas nog niet online.
Momenteel ben ik nog hard aan het werk om alles in overzichtelijke video's te gieten en verwacht ik het programma te kunnen lanceren begin oktober 2020.  Wil je hier graag van op de hoogte gebracht worden, schrijf je dan snel even in via onderstaand formulier, dan krijg je - zonder enige verplichting - een mailtje als het zover is!


EVEN VOORSTELLEN

Hi, ik ben Anja, baby- en kinderosteopaat, vrouw van Patrick en mama van 3 grote dochters.
Met Happybabycoach wil ik je helpen je kindje beter te begrijpen en deel ik bruikbare tips bij problemen rond slapen, huilen, spijsvertering of andere.
Omdat ik in mijn 20-jarige carrière zo vaak heb gedacht: 'Had ik DIT maar geweten toen ik zelf pas mama was!', besloot ik mijn inzichten en tips te bundelen in online programma's.
Zo kan ik andere mama's de lange zoektocht besparen die ik zelf maakte.  
Kortom: Minder twijfels, méér Momfidence!  

Anja Caers

Is je baby jonger dan 4 maanden?

Dan heb ik een andere cursus die jou heel veel zoekwerk zal voorkomen!

Happy Baby Wijzer (0-4 maanden)  een "babyhandleiding" boordevol onmisbare tips en inzichten.
Via tekst en filmpjes krijgt je alle belangrijkste baby-basics bij elkaar, over je baby's leefwereld en ontwikkeling, zijn slaap- en eetgedrag en mijn tips rond de meestvoorkomende baby-ongemakjes zoals reflux, krampjes, eetproblemen, slaapproblemen, overprikkeling en huilgedrag, zodat jij veel beter zal begrijpen wat jouw kleintje nodig heeft in welke situatie!