Liefdevol
ZELFSTANDIG SLAPEN 
(4 maanden - 4 jaar)


Heeft je kindje veel hulp nodig bij het inslapen?
Zijn de dutjes vaak te kort en de nachten onderbroken?
Lijkt je kleintje tegen de slaap te 'vechten'?


I feel you!

Ik herinner het me nog als gisteren, de start van ons ouderavontuur. Natuurlijk ouderschap, daar gingen we voor! We zouden onze kindjes veel nabijheid geven, dag en nacht. Hen laten voelen dat we er altijd waren, hen dragen in de babydrager, borstvoeding geven op vraag,... 
Oh, wat waren we er klaar voor!  Dacht ik. 

Het samen slapen werd een ramp. We lagen met z'n allen in een groot familiebed en niemand sliep. Het inslapen was telkens weer een opgave, de dutjes steeds te kort. Er werd veel gehuild, ons hele gezin was moe en uitgeput.
Natuurlijk kreeg ik regelmatig 'goede raad' van mijn omgeving:

"Laat dat kind toch eens huilen, dan leert ze het vanzelf!"
"Geef gewoon een flesje ingedikte melk!"


Maar dat druiste regelrecht in tegen mijn moedergevoel!
Want wàt precies zou ik onze kinderen dan leren? Dat ik er niet was als ze me nodig hadden, toch?
Dus sukkelden we maar verder, jaren aan een stuk. 
Ik ging ver over mijn grenzen....


Mijn zoektocht

Toen ik me als osteopaat ging specialiseren in baby's en kinderen, voelde ik dat ik lang niet de enige ouder was die tegen dit thema aanliep. Het triggerde me zo dat ik me erin vastbeet.
Ik verdiepte me in het slaapgedrag van kinderen, volgde diverse opleidingen in emotioneel lichaamswerk en werd geïnspireerd door mensen als Jean Liedlof, William Sears, Patty Wipfler, Marion Rose, Aletha Solter, Matthew Appleton, Terrence Dowling en vele anderen.
Doorheen de jaren kreeg ik bijzondere eyeopeners en na duizenden kindjes te hebben behandeld, begon ik steeds meer puzzelstukjes samen te leggen.


Opluchting

De opluchting bij ouders is meestal groot als ik hen vertel dat er andere opties zijn dan hun kindje alleen laten huilen en hen concrete handvatten aanreik die wél passen binnen hun opvoedingsvisie. Omdat zoveel ouders zoekende zijn en ik de vraag in de praktijk niet kan bijhouden, ontwikkelde ik deze online cursus. Ik weet hoe graag ik zelf deze inzichten had gehad destijds en wens dit elke ouder toe.

"Anja gaf me een concreet actieplan 
en bracht me terug naar de kern van ouderschap. 
Hoe dankbaar kan je iemand zijn?"  
- Anke Stuer-Jespers -


Herken je dit? ?

 • je kindje moet vaak in slaap geholpen worden: erbij gaan liggen, ermee wandelen, de borst of een flesje geven, met de buggy gaan rijden,..
 • de nachten blijven onderbroken: je kindje slaapt onrustig, wordt vaak wakker, wil nabijheid, troost of toch weer even drinken 
 • de nachtvoedingen lijken maar niet af te nemen (of nemen zelfs toe) 
 • je kindje is erg angstig, klamperig', of kampt met zware scheidingsangst
 • Je bent doodmoe en hebt weinig energie om nog leuke dingen te doen
 • je snakt naar me-time, een momentje met je partner en naar slaaaaaap.     
 • Je dreigt de verbinding met jezelf/je gezin/ je kindje kwijt te geraken
 • Je voelt dat je over je grenzen gaat maar wil je kindje echt niet in z'n eentje laten huilen. 

En wil je dit? ? 

 • meer slaap voor jou en je kindje       
 • een slaapaanpak die het emotioneel welzijn van je kindje en een veilige hechting respecteert
 • concrete handvatten om je kindje zelfstandig te leren inslapen 
 • je kindje sterken in z'n vertrouwen en autonomie, zodat het kan slapen als het moe is, ook als jij er niet bent. 
 • weten hoe je liefdevol jouw authentieke grenzen kan aangeven, vanuit mildheid en verbinding
 • terug een diepere connectie voelen met jezelf én met je kindje  

? Dan is deze cursus helemaal wat je zoekt! 
Heel graag deel ik je mijn inzichten en reik je
concrete handvatten aan om je kindje beter te helpen slapen.
Liefdevol en veilig gehecht ?Praktische info

Inhoud 


10 modules, bestaande uit handige korte videootjes (gemiddeld 8), zodat je snel kan vinden wat je zoekt en deze kan bekijken wanneer het jou uitkomt.

Module 1-3: inzichten rond het 'WAAROM' , zoals het waarom van zelfstandig slapen, de nood tot ontlading en het belang van liefdevolle grenzen. Als je het waarom begrijpt en dit resoneert met jouw gevoel, zal het een stuk makkelijker worden je grenzen aan te geven.

Module 4-9: praktische handvatten omtrent het 'HOE' , zoals:

 • Hoe help je een kindje ontladen en ontspannen?
 • Hoe kan je je kindje leren inslapen zonder borst/flesje/wiegen/erbij liggen?
 • Hoe kan een tutje het slapen in de weg zitten en hoe kan je ermee stoppen als je dat wil?
 • Hoe kan je nachtvoedingen afbouwen op een respectvolle manier?
 • Hoe kan je omgaan met scheidingsangst, nachtelijke angsten, nachtmerries of night terrors?
 • Hoe zorg je voor een gezond slaapritme? (Met voorbeelden van dagritmes).

Module 10: Overzichtsvideo + FAQ  om snel je weg te vinden.  

Bonusmodule: Is je kindje erg gevoelig aan prikkels? Is het rusteloos bij het (in)slapen? Maakt het stereotype bewegingen (zoals hoofdbonken)? In deze module vertel ik meer over sensorische prikkelverwerking en geef ik oefeningen voor overdag en hulpmiddelen bij het slapen.  

Opm: Staat je vraag niet bij de FAQ? Bij onduidelijkheden in de cursus mag je me mailen.  Ik kan helaas niet op persoonlijke situaties ingaan (deze cursus bevat geen begeleiding), maar bij relevante /vaak voorkomende vragen worden de FAQ steeds verder aangevuld.

Prijs 


Lifetime toegang (*)  279 euro  
1 jaar toegang:  89 euro           

Na betaling krijg je meteen toegang tot alle modules.
(*) Lifetime = zolang dit programma/platform online loopt, maar wees gerust, ik ben nog laaaang niet van plan te stoppen!!

Ben jij...?

Ouder van een baby, peuter of kleuter (4 m - 4 jaar), waarbij het slapen niet zo lekker loopt? 
Hou je van natuurlijk/responsief/mild ouderschap en opvoeden in verbinding?
Wil je liever niet gaan voor een quick-fix die vooral het 'gedrag' aanpakt, maar wil je kijken naar de nood achter dit gedrag?

Professional die werkt met jonge kindjes? 
Hou jij van een holistische aanpak en wil je ouders in de praktijk graag meer concrete en milde handvatten aanreiken rond slaap?


Klik hier om meteen van start te gaan!


Ervaringen van ouders

"Onze avonden gingen volledig op aan het slapenleggen van Idas. Soms duurde het 2 uur voor hij sliep. Eén van ons bleef dan bij hem liggen, anders werd hij meteen terug wakker. 's Nachts deden we geen oog dicht door z'n gewoel.
Sinds we aan de slag gingen met Anja's tips gaat Idas vol vertrouwen slapen in z'n eigen bed. Hij is volledig opengebloeid. Zelfs op school merkt de juf dat hij opener is en meer vertrouwen heeft.

Thomas, papa van Idas (3 j)

“Ik had niet door hoe automatisch ik Renée suste met mijn borst als ze ook maar even begon te zeuren 's nachts. Maar hoe moest ik haar in godsnaam dan getroost/in slaap krijgen zonder 'Tittie'?  ? Toen Anja ons uitlegde wat Renée me probeerde te vertellen en hoe ik hier anders mee kon omgaan, rolden de tranen over mijn wangen. 
Zo waardevol en zo mooi, deze inzichten zal ik nog lang blijven koesteren."

Nadine, mama van Renée (18 maanden)

“Eindelijk iemand die geen oplossingen aanreikt die niet passen binnen mijn visie rond opvoeding! Anja gaf me een concreet actieplan en bracht me terug naar de kern van ouderschap. En wat hielp dat!  Vanaf dag 1 hadden we voelbaar resultaat. Slapen is minder een strijd. Er komt weer een gezond ritme en ik kreeg al na enkele dagen meer uurtjes slaap. Hoe dankbaar kan je iemand zijn?"

Anke, mama van Thiebe en Liz (14 m)

Casper en ik zijn 2 handen op 1 buik. Toch kon ik hem vroeger nooit slapen leggen of troosten als hij ’s nachts wakker werd. Als Ilse een avondje ging sporten en Casper niet tijdig sliep, huilde hij net zolang tot ze terug thuis was en de borst kreeg. We gingen meteen aan de slag met Anja's tips. Nu kijken Casper en ik zelfs uit naar ons avondje ‘onder de mannen’ en gaat hij moeiteloos slapen!

Tom, papa van Casper (2 j, 3 m)

“Liam zat nooit echt lekker in z'n velletje en sliep rampzalig slecht, zowel thuis als in de opvang. De inzichten van Anja waren zo verhelderend...wat een eye-openers!  Liam slaapt nu niet alleen veel sneller in en langer door, hij is ook overdag meer uitgerust en vrolijk. Ik breng hem nu ook met een gerust hart naar de opvang. Daarom een dikke dank je wel, Anja, om al jouw kennis en ervaring met ons te delen! 

 Inne, mama van Liam (6 maanden)

Rhune werd zowat elk uur van de nacht huilend wakker. Ik kreeg echt weerstand tegen de borstmomenten. Anja legde uit hoe ik hierin mijn grenzen kon en mocht aangeven, ook als we nog samen sliepen 's nachts. Wat een verademing!  Rhune wordt nu meestal nog 1 keer wakker voor voeding, waarna ze zich omdraait en verder slaapt. Heerlijk. Nooit gedacht dat het zo’n marmotje zou zijn!  ? 

Eline, mama van Rhune, 15 maanden

... en meer berichtjes van blije ouders


Ben jij ook klaar met te korte dutjes
en een verstoorde slaap?
En ben je klaar voor nieuwe inzichten?

Klik hier om meteen van start te gaan!


FAQ

Waarop is jouw visie/aanpak gebaseerd?

In deze cursus deel ik je mijn visie, die gebaseerd is op mijn jarenlange werkervaring als osteopaat, diverse cursussen en bijscholingen rond emotioneel lichaamswerk, slaap, opvoeding, enz. en geïnspiereerd is door fantastische mensen als Jean Liedloff, William Sears, Matthew Appleton, Terrence Dowling, Aletha Solter, Marion Rose, Patty Wipfler,...,  Ik claim absoluut niet DE waarheid in pacht te hebben. Een mens is geen exacte wiskunde. Ik wil vooral inzichten meegeven waarvan ik merk dat héél veel mensen in de praktijk hier ontzettend blij mee zijn en waarvan ik wilde dat ik ze in het begin van mijn moederschap had gehad, maar respecteer eenieder die het anders ziet, voelt of doet. 

Is het fout je kindje in slaap te 'helpen'?

Er is helemaal niets mis met je kindje in slaap te wiegen, te 'borsten' of welke andere manier dan ook. Als dit voor jullie werkt, is dat helemaal prima en hoef je hier niets aan te veranderen. Maar als je voelt dat het slapen steeds moeilijker wordt, je uitgeput bent en denkt dat er geen andere opties zijn dan drastische middelen zoals je kindje alleen laten huilen of stoppen met borstvoeding, dan wil ik je graag manieren aanreiken om je hierbij te helpen.

Kan je beloven dat mijn kindje beter zal slapen?

Neen. Ik geef je een duidelijke kijk op de belangrijkste slaapvoorwaarden en hoe je deze kan invullen, maar jij bent diegene die ze uitvoert.
Verder blijft een kind en kind: in volle ontwikkeling en met af en toe stoorzenders die het slapen flink kunnen bemoeilijken (tandjes krijgen, verkoudheid, ziekte, gebeurtenissen met een zware emotionele impact...).  Garanties op doorslapen kan ik je helaas niet geven, maar ik beloof je wel veel helpende handvatten! 

error: Deze content is beschermd