Liefdevol

ZELFSTANDIG SLAPEN 
(4 maanden - 4 jaar)

Je kindje dat kan genieten

van een deugddoende slaap?

YES, PLEASE!!


Slaapstruggles

Je kent het vast... je kindje is moe, maar het slapen wil niet lukken. Je blijft maar wiegen, voeden of erbij gaan liggen. De dutjes zijn te kort, de nachten onderbroken. Het lijkt dan alsof er maar 2 opties zijn: op je tandvlees doorgaan OF je kind gaan slaaptrainen.  Maar geen van beiden voelt oké.

Het kan ook anders

Wat als ik je zeg dat je echt niet hoeft te kiezen tussen jezelf of je kindje?

Dat er een liefdevolle en responsieve weg is naar een deugddoende slaap voor je kleintje, vol vertrouwen en in verbinding?

I got you covered!

In deze videocursus bekijken we wat slapen bij jouw kindje in de weg kan staan en krijg je praktische tips om je kindje te helpen ontprikkelen, ontladen en ontspannen. Je krijgt concrete handvatten om je kindje stap voor stap te leren vertrouwen dat slapen ook met minder hulp van jou kan!  

"Anja gaf me een concreet actieplan en bracht me terug naar de kern van ouderschap.
Hoe dankbaar kan je iemand zijn?"

- Anke Stuer-Jespers -

Struggle je hiermee? ?

  • je kindje slaapt onrustig: de dutjes lopen moeilijk, je kindje wordt vaak onuitgerust/huilend wakker, de nachten blijven erg onderbroken 
  • het inslapen loopt moeizaam: je kindje lijkt te vechten tegen de slaap
  • het voelt als 'werken' om je kind in slaap te helpen of te houden (wiegen, steeds weer de borst/het flesje/de fopspeen geven, buggyrijden,...)
  • de nachtvoedingen of borstmomenten lijken eerder toe dan af te nemen 
  • je kindje lijkt erg angstig of kampt met extreme scheidingsangst
  • Je voelt dat je over je grenzen gaat en dreigt de verbinding met jezelf/je gezin/je kindje kwijt te geraken
  • Je wil iets doen maar voelt echt niets voor strenge slaaptraining 

Zou je dit fijn vinden? ? 

  • praktische handvatten om je kindje stapsgewijs met minder hulp te leren inslapen 
  • een slaapaanpak die een veilige hechting respecteert
  • een kindje dat zich kan overgeven aan slaap als alle voorwaarden voldaan zijn
  • liefdevol je grenzen kunnen aangeven en daarbij in verbinding blijven met je kindje?
  • weten hoe je respectvol met huilbuien kan omgaan? 
  • terug een diepere connectie voelen met jezelf én met je kindje  

? Dan ga je zo blij zijn met deze videocursus ! 😍
⬇️ Ga meteen aan de slag met de praktische tips! ⬇️

"Wat een eyeopeners! Ik voel me echt empowered als mama en ook papa kan ons 'borstekindje' nu vlot slapenleggen! Zo blij mee!

- Tilke Boonen -

Wie ben ik?


Hi, ik ben Anja, baby- en kinderosteopaat. Ooit zat ik ook in jouw positie. Hoewel we onze kindjes veel nabijheid boden, liep het slapen in ons gezin bijzonder moeilijk. Langs alle kanten kreeg ik goede raad. ‘Geef gewoon eens ingedikte melk’ of ‘laat ze eens goed huilen!’, kreeg ik dan te horen. Maar dat druiste zo in tegen mijn moedergevoel! Tegelijk voelde het alsof we in een vicieuze cirkel zaten van steeds weer wiegen, voeden of troosten.  Ik ging jarenlang ver over mijn grenzen.

Mijn zoektocht

Toen ik me als osteopaat ging specialiseren in baby's en kinderen, voelde ik dat ik lang niet de enige ouder was die tegen dit thema aanliep... en beet me erin vast:
Ik verdiepte me in het slaapgedrag van kinderen, volgde diverse opleidingen in emotioneel lichaamswerk en werd geïnspireerd door mensen als Jean Liedlof, William Sears, Patty Wipfler, Marion Rose, Aletha Solter, Matthew Appleton, Karlton Terry, Terrence Dowling en vele anderen.
Doorheen de jaren kreeg ik bijzondere eyeopeners en na duizenden kindjes te hebben behandeld, begon ik steeds meer puzzelstukjes samen te leggen
.


Waarom wist ik dit niet eerder?

De opluchting bij ouders is telkens groot als ik uitleg dat er andere opties zijn dan gecontroleerde huilmethodes en concrete handvatten aanreik die wél passen binnen een responsieve opvoedingsvisie. Omdat zoveel ouders zoekende zijn en ik de hulpvraag in de praktijk niet kan bijhouden, ontwikkelde ik deze online cursus. Ik weet hoe graag ik zelf deze inzichten had gehad destijds en wens dit elke ouder toe.


Praktische info

Inhoud 


10 modules met korte videootjes, zodat je snel kan vinden wat je zoekt en deze kan bekijken wanneer het jou uitkomt.

Module 1-3: inzichten rond het 'WAAROM' , zoals het waarom van zelfstandig slapen, de nood tot ontlading en het belang van liefdevolle grenzen. Want als je het waarom begrijpt en dit resoneert met jouw gevoel, wordt het meteen een stuk makkelijker je grenzen aan te geven.

Module 4-10: praktische handvatten omtrent het 'HOE' , zoals:

  • Hoe help je een kindje spanning uit z'n lijfje halen?
  • Hoe leer je je kindje inslapen zonder borst/flesje/wiegen/erbij liggen?
  • Hoe kan een tutje het slapen in de weg zitten en hoe kan je ermee stoppen als je dat wil?
  • Hoe/wanneer kan je nachtvoedingen afbouwen op een respectvolle manier?
  • Hoe kan je omgaan met scheidingsangst, nachtelijke angst, nachtmerries of night terrors?
  • Hoe zorg je voor een gezond slaapritme? (met voorbeelden van dagritmes).
  • Wat als je kindje erg prikkelgevoelig is?  Wat als er veel onrust is bij het slapen en je kindje stereotype bewegingen doet, zoals hoofdbonken of bodyrocken?


Overzichtsvideo + FAQ  om snel je weg te vinden.  


Opm: Staat je vraag niet bij de FAQ? Bij onduidelijkheden in de cursus mag je me mailen.  Ik kan helaas niet op persoonlijke situaties ingaan (deze cursus bevat geen begeleiding), maar bij relevante /vaak voorkomende vragen worden de FAQ steeds verder aangevuld.

Prijs 


Lifetime toegang (*)  279,-
1 jaar toegang:  89,-         

Na betaling krijg je meteen toegang tot alle modules.
(*) Lifetime = zolang dit programma/platform online loopt, maar wees gerust, ik ben nog laaaang niet van plan te stoppen!!

Ben jij...?

Ouder van een baby, peuter of kleuter (4 m - 4 jaar), waarbij het slapen niet zo lekker loopt? 
Wil je als ouder responsief en in verbinding blijven met je kindje?
Wil je liever niet gaan voor een quick-fix die vooral het 'gedrag' aanpakt, maar wil je kijken naar de nood achter dit gedrag?

Professional die werkt met jonge kindjes? 
Hou jij van een holistische aanpak en wil je ouders in de praktijk graag meer concrete en milde handvatten aanreiken rond slaap?


Ga vandaag nog van start!


"Na 1,5 jaar gebroken nachten en 2 dure slaaptrajecten startte ik met deze cursus.

Al na 4 dagen ging ons zoontje beter slapen en zat lekkerder in z'n vel!  

- Sofie Lalou -

FAQ

Waarop is jouw visie/aanpak gebaseerd?

In deze cursus deel ik je mijn visie, die gebaseerd is op mijn jarenlange werkervaring als osteopaat, diverse cursussen en bijscholingen rond emotioneel lichaamswerk, slaap, opvoeding, enz. en geïnspiereerd is door fantastische mensen als Jean Liedloff, William Sears, Matthew Appleton, Karlton Terry, Terrence Dowling, Aletha Solter, Marion Rose, Patty Wipfler,...,  Ik claim absoluut niet DE waarheid in pacht te hebben. Een mens is geen exacte wiskunde. Ik wil vooral inzichten meegeven waarvan ik merk dat héél veel mensen in de praktijk hier ontzettend blij mee zijn en waarvan ik wilde dat ik ze in het begin van mijn moederschap had gehad, maar respecteer eenieder die het anders ziet, voelt of doet. 

Is het fout je kindje in slaap te 'helpen'?

Er is helemaal niets mis met je kindje in slaap te wiegen, te 'borsten' of welke andere manier dan ook. Als dit voor jullie werkt, is dat helemaal prima en hoef je hier niets aan te veranderen. Maar als je voelt dat het slapen steeds moeilijker wordt, je uitgeput bent en denkt dat er geen andere opties zijn dan drastische middelen zoals je kindje alleen laten huilen of stoppen met borstvoeding, dan wil ik je graag manieren aanreiken om je hierbij te helpen.

Is ZELFSTANDIG slapen hetzelfde als ALLEEN slapen?

Met zelfstandig slapen bedoel ik dat je kind onafhankelijk van ouderlijke ACTIES (wiegen, wandelen, voeden, wiebelen,...) in slaap kan vallen. Dat betekent NIET dat je kind dit ALLEEN moet doen.
Vergelijk het even met leren fietsen: Zolang je kindje nog niet zelf kan fietsen, bied je actieve hulp: je loopt ernaast en houdt het vast zodat het niet valt. Je oefent SAMEN, net zolang tot het lukt. Het is niet omdat je kind zelfstandig kan fietsen, dat je niet meer samen kan gaan fietsen.

Je kan deze cursus dus ook gerust volgen als je nog graag samen wil blijven slapen met je kindje.

Is het per sé nodig je kind zelfstandig te leren slapen?

In normale omstandigheden zal je kindje gaandeweg vanzelf groeien naar meer zelfstandigheid, net doordat het voldoende heeft kunnen ervaren dat in slaap vallen veilig is, dat mama en papa er nog altijd zijn als hij wakker wordt en dat hij daar gerust in kan zijn. Sommige kindjes zijn daar snel aan toe, anderen hebben meer tijd nodig.
Het is helemaal oké om daarin het tempo van je kindje volgen en je hoeft daar niet actief mee aan de
Weet dat het heel normaal is dat je kindje jou nog heel erg nodig heeft en dat de maatschappelijke verwachtingen rond kinderslaap vaak onrealistisch hoog liggen. 

Natuurlijk zijn er omstandigheden waarin het wél fijn kan zijn om je kindje stap voor stap met minder hulp te leren slapen. Als je het gevoel hebt dat je bij elk dutje of heel de nacht te moeten werken om je kindje in slaap te houden, of als je kindje in de opvang verwacht wordt in een bedje te slapen, dan help ik je daar graag bij.

Geeft zelfstandig slapen garantie op betere nachten of op doorslapen?

Het is zeker niet de enige factor, dus garantie heb je niet. Wel merk ik in de praktijk dat bij kindjes  die na 4 maanden nog heel ouderafhankelijk inslapen (in slaap voeden, wiegen, wandelen, strelen,…), het aanleren van nieuwe associaties een groot verschil kan maken

Naast de manier van inslapen, ga ik daarom in deze cursus ook in op tal van andere zaken, zoals emotionele factoren (de nood aan veiligheid en verbinding, resonantiehuilen, trauma- of herinneringshuilen,...), voedingsbehoefte, sensorische integratie, reflexintegratie, onder- of overprikkeling, de impact van het slaapritme en van de slaapomgeving,...



Ervaringen van ouders

"Onze avonden gingen volledig op aan het slapenleggen van Idas. Soms duurde het 2 uur voor hij sliep. Eén van ons bleef dan bij hem liggen, anders werd hij meteen terug wakker. 's Nachts deden we geen oog dicht door z'n gewoel.
Sinds we aan de slag gingen met Anja's tips gaat Idas vol vertrouwen slapen in z'n eigen bed. Hij is volledig opengebloeid. Zelfs op school merkt de juf dat hij opener is en meer vertrouwen heeft.

Thomas, papa van Idas (3 j)

“Ik had niet door hoe automatisch ik Renée suste met mijn borst als ze ook maar even begon te zeuren 's nachts. Maar hoe moest ik haar in godsnaam dan getroost/in slaap krijgen zonder 'Tittie'?  ? Toen Anja ons uitlegde wat Renée me probeerde te vertellen en hoe ik hier anders mee kon omgaan, rolden de tranen over mijn wangen. 
Zo waardevol en zo mooi, deze inzichten zal ik nog lang blijven koesteren."

Nadine, mama van Renée (18 maanden)

“Eindelijk iemand die geen oplossingen aanreikt die niet passen binnen mijn visie rond opvoeding! Anja gaf me een concreet actieplan en bracht me terug naar de kern van ouderschap. En wat hielp dat!  Vanaf dag 1 hadden we voelbaar resultaat. Slapen is minder een strijd. Er komt weer een gezond ritme en ik kreeg al na enkele dagen meer uurtjes slaap. Hoe dankbaar kan je iemand zijn?"

Anke, mama van Thiebe en Liz (14 m)

Casper en ik zijn 2 handen op 1 buik. Toch kon ik hem vroeger nooit slapen leggen of troosten als hij ’s nachts wakker werd. Als Ilse een avondje ging sporten en Casper niet tijdig sliep, huilde hij net zolang tot ze terug thuis was en de borst kreeg. We gingen meteen aan de slag met Anja's tips. Nu kijken Casper en ik zelfs uit naar ons avondje ‘onder de mannen’ en gaat hij moeiteloos slapen!

Tom, papa van Casper (2 j, 3 m)

“Liam zat nooit echt lekker in z'n velletje en sliep rampzalig slecht, zowel thuis als in de opvang. De inzichten van Anja waren zo verhelderend...wat een eye-openers!  Liam slaapt nu niet alleen veel sneller in en langer door, hij is ook overdag meer uitgerust en vrolijk. Ik breng hem nu ook met een gerust hart naar de opvang. Daarom een dikke dank je wel, Anja, om al jouw kennis en ervaring met ons te delen! 

 Inne, mama van Liam (6 maanden)

Rhune werd zowat elk uur van de nacht huilend wakker. Ik kreeg echt weerstand tegen de borstmomenten. Anja legde uit hoe ik hierin mijn grenzen kon en mocht aangeven, ook als we nog samen sliepen 's nachts. Wat een verademing!  Rhune wordt nu meestal nog 1 keer wakker voor voeding, waarna ze zich omdraait en verder slaapt. Heerlijk. Nooit gedacht dat het zo’n marmotje zou zijn!  ? 

Eline, mama van Rhune, 15 maanden

... en dagelijks berichtjes ...


Ben jij ook klaar met alle slaapstruggles?
En wil jij je kindje beter helpen slapen?
Ga dan meteen van start!