Baby

Basics

In 8 lessen EXPERT van jouw baby!


Daar sta je dan, als nieuwbakken ouder...

Je hart loopt over van liefde voor dat nieuwe wezentje in je armen, maar tegelijk overvalt ook dat plotse gevoel van immense verantwoordelijkheid voor dat bundeltje kwetsbaarheid. Twijfels en onzekerheden kunnen dan al snel de kop op steken: 

 • Waarom huilt mijn baby zo?
 • Zijn het krampjes, is het reflux of het allergie zijn?
 • Moet ik verdere stappen ondernemen?
 • Waarom kan hij maar niet slapen?
 • Ben ik hem aan het verwennen?

Ik weet nog goed hoe machteloos ik me destijds voelde toen ik mijn baby niet getroost kreeg en de lange zoektocht die volgde om haar beter te begrijpen.Hoe fijn zou het zijn om vanaf de start....

 • je baby's signalen te leren lezen?
 • te weten hoe je kindje slaapt, verteert en ontwikkelt?
 • te weten wat normaal is en wat niet?
 • te begrijpen waar ongemakjes zoals reflux, krampjes, huilgedrag van komen?
 • natuurlijke tips en technieken te kennen om je kindje daarbij te helpen?


Welkom bij BABY-BASICS!!

Heel graag maak ik jou stap voor stap wegwijs in je baby's functioneren. Samen tackelen we die ouderlijke twijfels en lastigste babystruggles. Je krijgt mijn belangrijkste inzichten en  meest succesvolle tips waarvan ik vind dat ELKE ouder ze moet weten. 

Wie ben ik?

Ik ben Anja Caers, al 23 jaar baby-osteopate en tevens docent, auteur en spreker. Mijn passie om baby's beter te begrijpen ontstond vanuit mijn eigen zoektocht als mama. Na vele opleidingen en na duizenden baby's te hebben behandeld, ben ik steeds meer typische baby-patronen gaan herkennen. Zo vaak dacht ik: "Had ik dat maar eerder geweten!" of hoorde ik: "Je geeft zoveel waardevolle tips! Waar kan ik deze nalezen?", dat ik besloot dit traject te maken.

MIJN MISSIE? Andere ouders de lange zoektocht te besparen die ik zelf maakte als mama. Want je kan zoveel zelf doen, je moet het alleen weten! 


Anja leerde ons o.a. hoe de spijsvertering van ons dochtertje werkt, wat realistische verwachtingen zijn rond slapen en wat een gezond ritme voor je baby betekent.Mijn man zei: "Dit zouden ze toch echt standaard aan alle ouders moeten leren!  

- Birgit -

De beste EXPERT van jouw baby... ben JIJ!

Praktisch

 • Dit traject bestaat uit 8 masterclasses.
 • Je kan kiezen voor
  • volledig traject (279,-)         -> 1 jaar toegang
  • losse masterclass (45,-)     -> 6 maanden toegang 
 • Bekijk de inhoud van elke masterclass door op de afbeeldingen hieronder te klikken.  


Krijg toegang tot dit volledige traject
voor slechts 279,-Vragen die je je misschien stelt

Ga ik wel genoeg TIJD hebben om het traject te volgen?

Een hele terechte vraag, want als jonge ouder kom je amper aan jezelf toe en ben je soms al blij dat je in 's avonds nog de douche bent in geraakt.

Hierin kan ik heel kort zijn: 1 keer per week hebben we een masterclass van 1,5u.

Elke les krijg je héél compact een bundeling van mijn beste inzichten en tips rond dat thema, wat je ongelooflijk veel tijd en zoekwerk zal besparen.

Je gaat enerzijds al veel geruststelling krijgen (bespaart mogelijks vele ongeruste bezoekjes aan de kinderarts) maar anderzijds ga je ook veel sneller herkennen wanneer iets niet goed gaat en dan weet je meteen welke opties er zijn. Zo kan je, als er stappen moeten genomen worden, meteen in de goeie richting gaan zoeken.

Zodat je niet eerst een lactosevrije melk gaat uitproberen die je baby nog 2 weken langer krampen geeft, terwijl hij eigenlijk al heel de tijd signalen geeft van een koemelkeiwit-allergie.

Zodat je niet eerst een borstontsteking moet doormaken als je kind niet correct drinkt maar op tijd kan zien wat niet goed loopt.

Ik krijg soms mensen in de praktijk die maandenlang in een bepaalde piste aan het zoeken zijn (bijvoorbeeld een mama die een heel strikt dieet volgt en zichzelf steeds meer restricties oplegde), terwijl de klachten met iets heel anders te maken hebben… en dat is natuurlijk jammer!

Dus je tijdsinvestering is 1,5 uur per week, maar zet de live op tijdens een voedingsmoment of bekijk de opname nadien in stukjes wanneer het jou uitkomt!

En vooral, bespaar jezelf al dat zoekwerk!!


Haal ik deze INVESTERING er wel uit?

Als jonge ouder

Ik kan me voorstellen dat je denkt: 279 euro, da’s best veel centjes...

Dat begrijp ik helemaal want er zijn al zoveel zaken die je als jonge ouder dient aan te schaffen.

Toch is dit echt een investering in kennis over je kindje, die je niet alleen tijd en kostbare energie, maar zelfs ook veel geld kan besparen.

Als ik hoor hoe vaak mensen naar de dokter of kinderarts lopen de eerste periode terwijl die op dat moment niet altijd zoveel kan doen, hoeveel geld mensen uitbesteden aan middeltjes tegen krampen, andere pappen, andere speentjes of antikrampflesjes, terwijl daar misschien helemaal niet de oplossing zit, dan is dat gewoon heel erg jammer.

Je investeert in kennis die niemand je nog afpakt, je staat zekerder in je schoenen, kan beter argumenteren en zal sneller en gerichter de juiste zorg kunnen geven.

Je weet ook beter wat je niet wil kopen (sorry, verkopers van de bumbo-seat of andere dingen waar ik minder fan van ben).

Als zorgprofessional

Werk je met kindjes? Dan is het antwoord simpel: deze prijs betaal je doorgaans op een dagopleiding. Ik kan je verzekeren dat je in geen enkele dagopleiding zal krijgen wat je in dit traject krijgt. Een BOM van kennis, inzichten en tips op een dienbladje cadeau.

En uiteraard krijg je een factuur voor je boekhouding (Wat denk je: ga je voor dit unieke traject, of geef je het geld aan belastingen?  😉 )

Dit traject zal je absoluut meer vertrouwen geven in je aanpak als therapeut en bakken vol tips aanreiken die je in je praktijk kan adviseren.


Past het traject wel bij MIJ?

Wat je achtergrond ook is, het traject is heel toegankelijk: ik leg moeilijke dingen uit (hoe de spijsvertering werkt, wat een babybrein al kan en wat niet, hoe een baby slaapt, wat primaire reflexen zijn,…), in ‘Jip- en Janneke’- taal. Je krijgt in héle korte tijd een hele goeie kijk op je kindje.

Misschien wil je graag weten of het traject bij je visie past en hoe ik sta tegenover bepaalde thema's: misschien is er 1 ding waarin ik nogal stellig ben: ik ben geen voorstander van een kindje alleen laten huilen.

Verder ben ik eerder van het type: kijk vooral naar wat werkt voor jou/jullie.

Ik geef bij elk probleem of dilemma verschillende opties: Ik ga je niet zeggen dat je wél of geen tutje moet geven, dat je wél of niet moet samenslapen met je kindje, maar bespreek van alles de pro's en de contra's, zodat jij met die informatie ZELF kan kiezen wat bij je past.

Want jij bent degene die je kindje 24/7 ziet en ook het beste kent. Jij weet ook wat jouw voorgeschiedenis, jouw gezinssituatie en jouw draagkracht op dat moment is.

En met voldoende info kan jij zelf vol vertrouwen afgaan op jouw oudergevoel, daar ben ik zeker van!


Ik ben nog zwanger, is dit wel het goed moment voor mij?

Als je de tijd en de ruimte hebt op dit moment, is het natuurlijk super om het traject mee te volgen.

Als je het traject mee volgt, heb je die kennis in je achterzak en ga je met veel meer vertrouwen aan je ouderschapsavontuur kunnen starten.

Als je kindje klachten heeft of ongemakjes, zal je het 1) veel sneller herkennen en 2) veel sneller weten in welke masterclass je even terug kan kijken om op te zoeken wat je niet meer weet. Je krijgt sowieso een jaar toegang tot alle lives, dus op het moment dat je iets nodig hebt dan kan je het heel snel terugvinden.


Is het ook nog interessant als je baby al ouder is?

Ook een goeie vraag!

Bijna alle webinars zijn zinvol voor zowel pasgeborenen als voor oudere baby’s, denk aan de les vertering, de les hechting, de les motoriek, technieken bij ongemakjes, natuurlijke huisapotheek.  

Wel is het zo dat we altijd vertrekken van de kleinsten en zo opbouwen naar oudere kindjes.

Zo bespreken we in de les motoriek de ontwikkeling vanaf de geboorte tot aan het eerste levensjaar, waar je op kan letten en hoe je bepaalde zaken kan stimuleren.

De eerste 2 lessen (ritme en huilen) leggen de nadruk misschien nét iets meer op jonge baby’s, al zal je er toch nog veel waardevolle info uithalen voor je oudere baby (overprikkeling/hoe omgaan met ontroostbaar huilen, hoe communiceren met een oudere baby).

Enkel de les slapen gaat voornamelijk over slaap bij jonge baby’s.

Zit je met slaapissues voor een kindje van 4 maanden tot 4 jaar, dan is de cursus ‘Liefdevol Zelfstandig Slapen’ meer wat voor jou!


Wat is het verschil tussen ‘Happy Baby Wijzer’ en ‘Baby Basics’?

Happy baby wijzer’  

 • Toegespitst op 0-4 maanden (slapen, voeding, ontwikkeling + tips bij ongemakjes)
 • Format:
  • Online gids met vooral tekst en af en toe een video.
  • Handig om snel iets op te zoeken (modules per thema)
  • Heel fijn als je graag leest, heel veel details wil en op eigen tempo zelf aan de slag wil gaan

‘Baby Basics’

 • Start eveneens vanaf 0 maanden maar gaat verder door tot 12 maanden
 • Behandelt dezelfde onderwerpen, maar ook extra topics als:
  • motorische ontwikkeling  (0-12 maanden): wat valt onder het normale en wat niet? Hoe kan je de motoriek stimuleren als iets moeilijk loopt?
  • Veilige hechting: hier bespreken we met een infant en kinderpsychologe o.a. wat dit inhoudt, wat dit in het gedrang kan brengen en hoe je dit kan helen.
  • Natuurlijke huisapotheek: hier bespreken we natuurlijke middelen die je kan inzetten bij ziekte en ongemak (koorts, verkoudheid, constipatie, diarree,…)
  • Technieken bij ongemakjes: Hierin worden nog extra technieken aangeleerd + babymassage
 • Format:
  • Compacte videolessen, telkens toegespitst op een ander thema
  • Vooral fijn als je moe bent, snel overdonderd wordt door veel leeswerk houdt van hapklare, gebundelde info met veel filmpjes en beeldmateriaal
  • Kans om vragen te stellen na de les

Toch even deze overweging nog: als je de Masterclasses los aankoopt, ga je uiteindelijk meer betalen dan dat je ineens voor het traject gaat, want op het hele traject krijg je een fikse korting.

Je zal sowieso uit elk webinar veel opsteken!


Ervaringen van mama's die het traject reeds volgden

Dit traject is eigenlijk niet volledig nieuw. Ik gaf het namelijk jaren lang in besloten groep. Omdat ik de vraag niet kon bijhouden en ik steeds meer aanvragen kreeg om het traject ook open te stellen voor partners, grootouders of zorgverleners, besloot ik het online te organiseren zodat deze info meer mensen kan bereiken. 
Hieronder hoor/lees je enkele ervaringen van mama's die het traject volgden.


Soms is het als kersverse mama lastig je eigen weg te vinden tussen alle goedbedoelde adviezen van je omgeving. Anja leerde mij vooral te luisteren naar mijn gevoel, aangevuld met relevante (wetenschappelijke) kennis en haar ervaring zonder deze op te dringen. Zo kon ik zelf een weloverwogen keuze maken. Zo had mijn dochtertje van 8 weken moeite om een goed dag/nacht ritme te vinden, met Anja's tips kregen we snel meer regelmaat. Ook de tips die ik kreeg toen ze last had van reflux hebben goed geholpen. 

Sandra Van Leeuwen


"Ik heb enorm veel gehad aan deze lessenreeks. Het is ontzettend fijn om in het spannende prille begin houvast te krijgen van een warm iemand die je vertrouwt omdat je voelt dat het het emotionele welzijn van je kindje zo'n prioriteit krijgt. Ook fijn dat deze kennis niet alleen op theorie of onderzoek stoelt, maar ook vanuit het (moeder)hart komt.  

 Katrien De Schutter"Ik ben heel blij dat ik deze lessenreeks gevolgd heb. Een schat aan geweldige informatie die bij elke kersverse mama terecht zou moeten komen! Ik denk dat het zonder deze inzichten veel minder genieten zou zijn van het prille moederschap!"

Inge Vermeiren


"Anja combineert haar wetenschappelijke kennis niet enkel met haar jarenlange praktijk-ervaring, maar ook met haar ervaring als mama. Ze heeft een brede kijk en durft gangbare methodes in vraag stellen. Er worden geen oplossingen opgedrongen, wel mogelijkheden geboden om je kindje op een andere manier te benaderen. Kortom, een aanrader en een eye-opener! "
Sophie TottéEen baby krijgen is het mooiste wat je in je leven kan meemaken.. maar het is ook zeer moeilijk en soms beangstigend. Bij dat klein hoopje geluk zit namelijk geen handleiding. In de 8-delige reeks krijg je een betere kijk op het hoe en waarom van je kindje. Een echte aanrader!

Anke GabrielsIn de 8-delige lessen-reeks leer je enorm veel bij over je kindje, waaroor je vertrouwen krijgt als ouder. Met een ongelofelijke baby-kennis, ervaring en liefde zorgt Anja er mee voor dat ons Woutje zo’n flinke en contente baby is. We prijzen onszelf gelukkig dat we kunnen rekenen op de ‘SUPER Happybaby-coach’ en raden haar zeker aan voor alle mama’s en papa’s.

Joke Van der Heyden


De 8 -lessenreeks is echt een aanrader. Zelfs bij een 3e kindje heb je toch nog steeds twijfels en vragen. Veel belangrijke punten werden uitgelicht en ik kreeg tips die echt hielpen. Echt superinteressant! Bedankt Anja!

Ellen"Ik zou Anja aan iedereen aanraden, wat een passie en liefde heeft ze voor haar vak ! 

Annika Roelandt Jellema

  

Insert Content Template or Symbol
error: Deze content is beschermd