Prenatale lessen

Contact met je baby &
Voorbereiden op je bevalling

Zwangerschapsyoga 

Wat?

Zwangerschapsyoga is tijd nemen om te genieten en contact te maken met je baby.
Door regelmatig rust te nemen en te ontspannen in deze bijzondere en  intense periode van groei en verandering kom je weer op krachten en voed je jezelf en je baby met nieuwe energie. Je leert luisteren naar je eigen behoeftes en die van je baby.  De zorg die je als moeder aan jezelf geeft, geef je automatisch ook aan je baby.
De focus in de lessen ligt op ontspanning.  We bereiken dit door middel van ademhaling, contact maken met je baby, muziek, beweging, en aangepaste houdingen die je zowel tijdens de arbeid kan toepassen alsook om je lichaam soepel en ontspannen te houden tijdens de zwangerschap. We oefenen technieken om pijn en spanning om te zetten in Kracht en ont-spanning. Hierdoor zullen alle hormonen die van nature al aanwezig zijn in je lichaam om je te ondersteunen nog veel beter stromen.
Bevallen hoef je niet te leren, je lichaam weet precies wat het moet doen! Yoga helpt je om contact te maken met die wijsheid.

Opbouw van de lessen

Je volgt een traject van 8 lessen waarvan één les met je partner. Het is belangrijk om de ganse reeks te volgen gezien er een opbouw zit in de lessen en we zo met een vast groepje zijn waarbinnen vragen, zorgen,.. veilig gedeeld kunnen worden. Instromen kan bij uitzondering tot en met de vierde les van de reeks en wanneer er nog plaats is.
De partnerles is vooral een praktische les waarbij je geboortepartner tips krijgt aangereikt rond hoe je nog beter te kunnen ondersteunen door onder andere een letterlijke steun te zijn bij het aannemen van verschillende houdingen, massage, aanbrengen van warmte, ontspanning,... De geboortepartners zijn vaak positief verrast over hoeveel ze wel niet kunnen betekenen tijdens jullie bevalling en het is tegelijk ook een heel mooi verbindend momentje voor jullie drieën.
De lessen worden gegeven door Leen Leysen.

Vanaf wanneer kan je starten ?

Je kan in principe starten vanaf het moment dat je zwanger bent.  Je hoeft helemaal geen ervaring met yoga te hebben of lenig te zijn. Alle houdingen zijn aangepast aan je veranderende lichaam en groeiende buik en je kan de lessen dan ook volgen tot op het einde van je zwangerschap. Vele vrouwen herhalen dan ook de lessenreeks en moest een volledige reeks niet meer mogelijk zijn kan Leen samen met jou een aangepast pakketje afspreken.

Extra info: maak je koffertje klaar!

Bekijk hier het overzicht van alle belangrijke info ter voorbereiding van je bevalling (enkel voor deelnemers aan de lessen).

Wanneer?

Op woensdag, telkens van 19u30 tot 21u (partnerles van 19u30 - 21u30)

start woensdag 8/12 (VOLZET)
8/12, 15/12, 22/12, 12/1, 19/1, 26/1 (partnerles), 2/2, 9/2

start woensdag 9/3 (VOLZET)
9/3, 16/3, 23/3, 6/4, 13/4 (partnerles 2u ipv 1,5u), 20/4, 27/4, 4/5

Let op: Momenteel zijn alle reeksen volzet en staat er nog geen nieuwe reeks op de planning wegens de zwangerschap van onze docente, Leen.


Waar?

DAO-Centrum , Turnhoutsebaan 30, Oostmalle (naast het ACVO-Health Centrum).

Prijs en aanmelden?

De prijs voor het traject van 8 lessen in het DAO-Centrum is 120 euro. Je ziekenfonds komt in sommige gevallen tussen in de kosten voor yogalessen. Informeer je even bij je ziekenfonds voor de voorwaarden. Een gemiste les wordt niet terugbetaald, tenzij er medische redenen zijn of je te vroeg bevalt. Ben je vroeger uitgerekend dan de einddatum van de reeks, geef het even aan, dan bespreken we een aangepast pakketje voor jou.

Schrijf je in via het onderstaand formulier bij de reeks van je keuze. Je aanmelding is pas definitief na betaling van het voorschot van 20 euro op rekeningnummer BE63 9731 5670 0908 op naam van Doula Leen.

Let op:
Momenteel zijn alle reeksen volzet en staat er nog geen nieuwe reeks op de planning wegens de zwangerschap van onze docente, Leen.


error: Deze content is beschermd