Zwangerschapsyoga - Happybabycoach

​​Prenatale lessen

Contact met je baby &
Voorbereiden op je bevalling

​​​​​ZWANGERSCHAPSYOGA ​

 • Zwangerschapsyoga ​met Leen Leysen ( ​9 lessen voor de aanstaande mama + 1 les met partner)
  Deze lessen worden gegeven door Leen Leysen, doula en zwangerschapsyogadocente​. Regelmatig start een nieuwe 10-lessenreeks. Je kan kiezen tussen een reeks op woensdagavond en een reeks op zaterdagochtend.

 • Zwangerschapsyoga met Martine Van Bulck  (lessen voor koppels)
  ​Samen met je partner​ toeleven naar de bevalling. ​Je kan doorlopend aansluiten, met een minimum van 4 aaneensluitende lessen. Deze lessen worden gegeven door Martine Van Bulck, zwangerschapsyogadocente, op vrijdagavond.


ZWANGERSCHAPSYOGA MET LEEN ​  (10 lessen waarvan 1 met partner)

Wat?

Zwangerschapsyoga is tijd ​nemen ​om te genieten en contact te maken met je baby.
Door regelmatig rust te nemen en te ontspannen in deze bijzondere en  intense periode van groei en verandering kom je weer op krachten en voed je jezelf en je baby met nieuwe energie. Je leert luisteren naar je eigen behoeftes en die van je baby.  De zorg die je als moeder aan jezelf geeft, geef je automatisch ook aan je baby.
De focus in de lessen ligt op ontspanning.  We bereiken dit door middel van ademhaling, contact maken met je baby, muziek, beweging, en aangepaste houdingen die je zowel tijdens de arbeid kan toepassen alsook om je lichaam soepel en ontspannen te houden tijdens de zwangerschap. We oefenen technieken om pijn en spanning om te zetten in Kracht en ont-spanning. Hierdoor zullen alle hormonen die van nature al aanwezig zijn in je lichaam om je te ondersteunen nog veel beter stromen.
Bevallen hoef je niet te leren, je lichaam weet precies wat het moet doen! Yoga helpt je om contact te maken met die wijsheid.

Opbouw van de lessen

Je volgt een traject van 10 lessen waarvan één les met  je partner.  Het is belangrijk om  de ganse reeks te volgen gezien er een opbouw zit in de lessen en we zo met een vast groepje zijn waarbinnen vragen, zorgen,.. veilig gedeeld kunnen worden. Instromen kan bij uitzondering tot en met de derde les van de reeks en als er nog plaats is.
De partnerles  is vooral een praktische les waarbij  je partner tips krijgt aangereikt rond hoe hij je nog beter kan ondersteunen door onder andere een letterlijke steun te zijn bij het aannemen van verschillende houdingen, massage, aanbrengen van warmte, ontspanning,... De partners zijn vaak positief verrast over hoeveel ze wel niet kunnen betekenen tijdens jullie bevalling en het is tegelijk ook een heel mooi verbindend momentje voor jullie drieën.
De lessen worden gegeven door Leen Leysen.

V​anaf wanneer kan je starten ?

Je kan in principe starten vanaf het moment dat je zwanger bent.  Je hoeft helemaal geen ervaring met yoga te hebben of lenig te zijn. Alle houdingen zijn aangepast aan je veranderende lichaam en groeiende buik en je kan de lessen dan ook volgen tot op het einde van je zwangerschap. Vele vrouwen herhalen dan ook de lessenreeks en moest een volledige reeks niet meer mogelijk zijn kan Leen samen met jou een aangepast pakketje afspreken.

Extra info: Maak je koffertje klaar!
​Bekijk hier het overzicht van alle belangrijke info ter voorbereiding van je bevalling.

​Waar en wanneer?

Op zaterdag, telkens van 10u - 11.30u (partnerles van 10u - 12u)

 • start 12 oktober 2019 
  ​12/10, 26/10, 9/11, 16/11, 23/11, 30/11 , 7/12 (partnerles), 14/12, 21/12, 28/12

Op woensdag, telkens van 19u tot 20.30u (partnerles van 1​9u - 2​1u)

 • start 7 augustus 2019
  7/8, 14/8, 21/8, 28/8, 4/9, 11/9, 18/9 (partnerles), 2/10, 9/10, 23/10


 • start 6 november 2019 (VOLZET​ )
  6/11, 13/11, 20/11, 4/12, 11/12, 18/12 (partnerles), 15/1, 22/1, 29/1, 5/2

  (wens je toch nog graag in deze periode te starten​? Op vrijdagavond kan je nog aansluiten bij de partnerlessen bij Martine, zie onder)

​Plaats: DAO-Centrum ​, Turnhoutsebaan 30, Oostmalle (naast het ACVO-Health Centrum).

P​rijs en aanmelden?

De prijs voor het traject van 10 lessen (inclusief partnerles)  bedraagt 150 euro. Je ziekenfonds komt in sommige gevallen tussen in de kosten voor yogalessen. Informeer je even bij je ziekenfonds voor de voorwaarden. Een gemiste les wordt niet terugbetaald, tenzij er medische redenen zijn of je te vroeg bevalt. Ben je vroeger uitgerekend dan de einddatum van de reeks, geef het even aan, dan bespreken we een aangepast pakketje voor jou.

Schrijf je in via het onderstaand formulier bij de reeks van je keuze. Je aanmelding is pas definitief na betaling van het voorschot van 50 euro op rekeningnummer BE24 9731 7168 0738 op naam van Mama Dea vzw.  

ZWANGERSCHAPSYOGA MET MARTINE (lessen voor koppels)

Wat?

Deze lessen zijn heerlijk om samen als koppel naar de bevalling van je kleine schat toe te leven.
Samen met je partner (mag ook zus, beste vriendin,...zijn) krijg je alle informatie over de bevalling en het samenspel van hormonen die hierin een rol spelen. We oefenen verschillende houdingen in om de weeën op te vangen tijdens de arbeidsfase en leren oefeningen om de ontsluitingsfase te versoepelen. Je partner krijgt massagetechnieken aangereikt die o.a. verlichting kunnen brengen tijdens rugweeën. We doen ademhalingsoefeningen om de weeën te leren opvangen en leren omgaan met pijn en angst.

Opbouw van de lessen?

Je kan starten vanaf 12 weken zwangerschap​ en kan op elk moment in deze lessenreeks instromen​. Het is niet nodig om enige yoga-ervaring te hebben. Er zijn 10 lessen, je bent niet verplicht ze alle 10 te volgen, ​​wel wordt gevraagd om minimum 4 aansluitende lessen te nemen. De partner neemt deel aan de oefeningen en krijgt handvatten aangereikt om jou bij de bevalling te ondersteunen. De betrokkenheid van de partner bij de zwangerschap en het contact met het ongeboren kindje wordt vergroot.

Wanneer en waar?

De lessen gaan door op vrijdag, telkens van 19.45u tot 21u.
​Oktober.      : 18 - 25
​November.  : 08 - 15 - 22 - 29
​December.  : 06 - 13 - 20

Plaats: DAO-Centrum, Turnhoutsebaan 30, Oostmalle

Prijs en aanmelden?

Je betaalt 25 euro per koppel per les, met een minimum van 4 opeenvolgende lessen. Aanmelden kan via het onderstaand formulier. Je deelname is bevestigd bij overschrijving van ​50 euro op het nr BE58 7340 2163 8079 .