Leen Leysen - Happybabycoach

​Leen Leysen​

​Zwangerschapsyogadocente, doula & draagconsulente

​WIE BEN IK?

​Ik ben Leen, mama van 2 kindjes en sinds hun komst gepassioneerd in het begeleiden van zwangere vrouwen en jonge ouders. Tijdens het proces van mijn zwangerschap, bevalling en later ook het ouderschap probeer ik bewustzijn en gezond verstand in de juiste dosis te combineren. Al snel ontdekte ik dat ik daarvoor vaak tegen de stroom in moest zwemmen en dat dat niet altijd even gemakkelijk is. Mezelf omringen met gelijkgestemde ouders was de boodschap en zo kwam ik in het Geboorte-Informatiecentrum in Geel terecht. Daar sta ik ondertussen ouders al enkele jaren bij met raad en daad rond zwangerschap, bevalling, kraamtijd, natuurlijk ouderschap en ergonomisch dragen van hun kindje. Zaken die ik als moeder dagelijks in de praktijk breng.

​HOE HET GROEIDE

In 2013 werd ik tijdens mijn eerste zwangerschap overvallen door een gevoel van grote verantwoordelijkheid. Ik stond niet enkel in voor de zorg voor mezelf, maar ook een ander wezentje was volledig afhankelijk van mij.
Mijn zoektocht naar informatie was begonnen en hoe meer ik las over zwangerschap en bevallen, des te duidelijker het werd voor me dat ik de meest natuurlijke weg wilde volgen. Ik wilde terug leren luisteren naar mijn instinct.
Mijn bevalling van ons zoontje was voor mij een alles transformerende gebeurtenis. Nog steeds kijken mijn man en ik hier met een enorm warm gevoel op terug.
Dankzij een goede begeleiding kregen we alle informatie die nodig was om de juiste keuzes te maken en dat maakte ons sterk en deed ons geloven in onze eigen kracht.
Na de kraamtijd voelde ik het vuur branden vanbinnen, ik moest en zou anderen ook begeleiden tijdens dit wondermooie proces.
In 2014 volgde ik de opleiding tot doula en voelde tijdens mijn eerste stage al meteen dat dit mijn roeping is.

MISSIE

Ik wil ouders terug in hun kracht zetten en hen helpen om ook van hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd een onvergetelijke ervaring te maken.
Zelf heb ik tijdens mijn zwangerschappen en bevallingen zeer veel gehad aan de lessen zwangerschapsyoga. Ik stond er echt door in mijn kracht en geloofde in mijn lichaam.
Door nu zelf ook de opleiding tot zwangerschapsyoga-docente afgerond te hebben, kan ik vrouwen nog beter begeleiden tijdens deze unieke reis naar het ouderschap.
Vrouwen aanleren hoe ze via ademhalingstechnieken, houdingen, ontspanning en contact met zichzelf en hun baby, meer van hun zwangerschap en bevalling kunnen genieten, zie ik als een geschenk. Want op deze manier worden niet enkel deze vrouwen geholpen, maar wordt de basis gelegd voor een nieuwe generatie.

Wanneer ik in 2016 gecontacteerd werd door Anja om ​zwangerschapsyoga te geven in Oostmalle en samen met haar Anja les te geven in de 8-lessenreeks 'Happy Baby Happy Mama', was ik dan ook meteen laaiend enthousiast.
Ik geniet er echt van om mijn kennis en ervaringen door te geven tijdens de lessen hechting, dragen, babymassage en huilen & communicatie.

Ik hoop ook jou binnenkort te mogen verwelkomen in een van mijn lessen.


Leen