Clicky

Slaapuurtjes

Hoeveel slaap heeft
mijn baby nodig?

Slaapuurtjes

Terwijl het kindje van je buurvrouw overdag van voeding tot voeding slaapt en 's nachts heerlijk doorslaapt, heb jij misschien een superenergieke baby die gemakkelijk enkele uurtjes na elkaar wakker is en 's nachts nog 3 keer voor een voeding komt. Geen enkele baby is nu eenmaal hetzelfde en beide situaties kunnen perfect normaal zijn.

Natuurlijk zijn er grenzen aan te weinig slaap. Een baby staat nog aan het begin van zijn ontwikkeling en heeft àl zijn energie nodig om te groeien, te eten, te verteren, motorisch te ontwikkelen en een goede immuniteit op te bouwen.

Hieronder vind je een richtlijn betreffende het GEMIDDELD aantal slaapuurtjes/24u, de verdeling over dag & nacht en het aantal dutjes/dag dat een baby gemiddeld doet in het eerste levensjaar.


Slaapt jouw baby meer of minder dan de gemiddelden in dit schema?  Dat kan perfect normaal zijn.

Bekijk daarom altijd het grotere geheel: ontwikkelt je baby het verder goed? Zit hij lekker in z'n velletje? Eet hij goed, plast en ontlast hij goed?  Dan lijkt het erop dat je baby het prima doet!

PS/ Geen idee hoeveel uurtjes jouw baby slaapt? Vul de ritmekaart eens 3 dagen in, je krijgt zo een objectieve kijk op je baby's slaap.

Nood aan concrete handvatten als ouder?


0 - 4 maanden

Heb je nog veel vragen over je newborn? Zoek je een fijn ritme voor je baby en praktische tips bij reflux, krampjes, slaapproblemen of huilgedrag?

Happy Baby Wijzer to the rescue!


4 maanden - 4 jaar

Slaapt je kindje moeilijk, onrustig of heeft het veel hulp nodig om te slapen? Zoek je een liefdevolle en responsieve methode zonder slaaptraining?  

Dan is deze cursus wat voor jou!